Τι απαντά ο Δήμος Χανίων για τα κολωνάκια στην Αγορά -Έρχονται και άλλες αλλαγές…

0
1795

Αντίο στη θέση στάθμευσης λεωφορείων είπαν οι οδηγοί των τουριστικών οχημάτων, στο πλάτωμα του δρόμου απέναντι από το ΕΒΕΧ.
 
Το πρωί συνεργεία του Δήμου Χανίων κατάργησαν τη θέση, τοποθετώντας κολωνάκια και αλλάζοντας τη σήμανση. 
 
Ο νέος Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης φαίνεται αποφασισμένος να βάλει μια τάξη στο καθημερινό χάος που προκαλείται από τις παράνομες σταθμεύσεις και τα διπλοπαρκαρίσματα.   
 
Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων οι οποίοι σημειώνουν ότι δεν έχουν πλησίον του κέντρου της πόλης κάποιον χώρο για να σταθμεύσουν τα οχήματα τους. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο τις επόμενες μέρες. 
 
 
Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Χανίων:
 
Με απόφαση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, καταργήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η θέση στάσης των αστικών λεωφορείων και κλείστηκε η εσοχή επιβίβασης- αποβίβασης επιβατών τουριστικών λεωφορείων, πλησίον της Δημοτικής Αγοράς (απέναντι από το κτίριο του Ε.Β.Ε.Χ.).
 
Η εν λόγω εσοχή καταργήθηκε με την προσωρινή τοποθέτηση ελαστικών κολωνακίων, για την αποτροπή της παράνομης και ανεξέλεγκτης στάθμευσης μεγάλου αριθμού τουριστικών λεωφορείων, που προκαλούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο.
 
 
Η παρέμβαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού όπου με την ολοκλήρωση του σε λίγους μήνες θα έχει απομακρυνθεί το σύνολο των αφετηριών των λεωφορείων (αστικών, τουριστικών και ξενάγησης) γύρω από τη Δημοτική Αγορά, γεγονός που θα συμβάλλει στην βελτίωση της κυκλοφορίας, στην αύξηση της ασφάλειας των πεζών, καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου των Χανίων.

 
Υπενθυμίζεται ότι θέσεις στάθμευσης –στάσης λεωφορείων προβλέπονται στη οδό Ν. Φωκά (έναντι του Ξενοδοχείου ΚΡΗΤΗ) και στην Ακτή Κανάρη. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη, ανοιχτός διάλογος της Δημοτικής Αρχής με τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων με σκοπό την εύρεση και άλλων γόνιμων σημείων για βραχυχρόνια στάθμευση.
 
 

Την ίδια στιγμή και πάντα σε συνεννόηση με την Τροχαία, με συνεχείς και εντατικούς ελέγχους θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των τουριστικών λεωφορείων, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της πόλης μας. 

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες στην ίδια κατεύθυνση, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά. Τίποτα όμως δεν μπορεί να έχει  αποτέλεσμα,αν όλοι εμείς ως πολίτες δεν συνειδητοποιήσουμε ότι η προστασία και η  διαφύλαξη του δημόσιου χώρου και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτόν, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας».