Θλίψη στα Χανιά! «Έφυγε» από τη ζωή ο Κάρολος Καμπελόπουλος

0
885

Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Χανίων το βράδυ της Πέμπτης ο πολύ αγαπητός και γνωστός κομμωτής – καλλιτέχνης, Κάρολος Καμπελόπουλος.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Γεννήθηκε στο Κάιρο το 1931, Αιγυπτιακής και Ηρακλειώτικης καταγωγής, κοσμοπολίτης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, προσωπικότητα διεθνούς φήμης με ισχυρά πολιτιστικά ερεθίσματα.

Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα καλλιτεχνών όπως η Μαρία Κάλλας, η Μπριζιτ Μπαρντό, η Κατρίν Ντενέβ, η Αν Κίσινγκερ, η Τζουλιέτα Μασίνα, ο Βισκόντι, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάρλον Μπράντο και πολλοί ακόμα.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος τα τελευταία χρόνια ζούσε στον χώρο που δημιούργησε σε ένα αναπαλαιωμένο ενετικό κτίσμα στην Χατζημιχάλη Νταλιάνη, το γνωστό στέκι για πολλούς  “Μοναστήρι του Καρόλου”.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας, ενώ η σωρός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 12.

Η ταφή του θα γίνει στο νεκροταφείο του Αγίου Λουκά στα Χανιά.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε την Πέμπτη η ΝΕ του Κινήματος Αλλαγής Χανίων, στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζεται η βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός υπέροχου πρεσβευτή της πόλης των Χανίων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση 

Η ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Χανίων με αφορμή το θάνατο του γλύπτη , ζωγράφου , κομμωτή και γενικά  πολυπράγμονα  Κάρολου Καμπελόπουλο,δηλωνει.«Η είδηση του Θανατου του Κάρολου Καμπελόπουλο μας σπορπίσε θλιψη,.Η κοινωνία των Χανίων είναι από σήμερα φτωχότερη.

Ο Κάρολος Καμπελόπουλος ήταν ένας ενός ιδιαίτερα αγαπητός, ευαίσθητος, προοδευτικός άνθρωπος που αγάπησε τα Χανιά και αποφάσισε να γίνει ένας ενεργός πολίτης αυτής της πόλης.

Άφησε πσω του ,στα Χανιά μας,τους κοπους μιας κοσμοπολιτικής και δραστήριας ζωης .Αμέτρητες οι προσωπικότητες που γνώρισε και συνεργάστηκε. .Ηταν ένας υπέροχος πρεσβευτής της πόλης των Χανίων.»