Θεωρούσαν επένδυση την απαγωγή Λεμπιδάκη… Τα επιχειρηματικά σχέδια των απαγωγέων του

0
231

Εταιρεία λαϊκής βάσης για την πράσινη ενέργεια επεδίωκαν να …ιδρύσουν κάποιοι από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Σε αυτόν τον «ιερό σκοπό» υποστηρίζεται ότι αναφερόταν το ιδιόχειρο κείμενο των «7», το οποίο βρέθηκε στο γραφείο της επιχείρησης του 44χρονου ιδιοκτήτη μάντρας και το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών, όπως έγραψε χθες η «Π».

Στο ζήτημα αυτό εστίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις ερωτήσεις της η αρμόδια ανακρίτρια κατά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε στις 30 Ιουλίου ο 44χρονος προφυλακισμένος Ρεθυμνιώτης. Σχετικές ερωτήσεις όμως υποβλήθηκαν και σε συγκατηγορούμενό του, ο οποίος επίσης έδωσε την ίδια ημέρα συμπληρωματική απολογία. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι και οι δύο κλήθηκαν να δώσουν διευκρινίσεις σε σχέση με το κείμενο αυτό: τι αφορούσε το περιεχόμενο του, ποιοι είναι οι επτά και γιατί έδωσαν λόγο.

Ο 44χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι αποκλειστικός σκοπός ήταν η ίδρυση εταιρείας λαϊκής βάσης για την πράσινη ενέργεια. Η κίνηση αυτή επιχειρήθηκε, όπως είπε, να υποστηριχθεί από κάποια άτομα που συμμετείχαν στις δράσεις κατά των πλειστηριασμών.

Κατονομάζει κάποια πρόσωπα (δύο συγκατηγορούμενούς του) και τρία ακόμα άτομα ανάμεσα τους και γνωστός Κρητικός καλλιτέχνης. Επίσης μετά από σχετική ερώτηση φέρεται να αναφέρει ότι ένας τρίτος συγκατηγορούμενος του είχε ενδιαφερθεί να συμμετάσχει στο εγχείρημα και είχε παραστεί σε μία συνάντηση από την οποία όμως ο ίδιος απουσίαζε.

Αναφέρει ακόμα ότι αυτόν τον συγκατηγορούμενό του τον έφερε σε επαφή ο Κρητικός καλλιτέχνης. Για πρώτη φορά επίσης γίνεται αναφορά στο όνομα γνωστού Ηρακλειώτη επιχειρηματία, ο οποίος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχει στην διαδικασία.

Υποστηρίζεται μάλιστα ότι η ιδέα για την εταιρεία λαϊκής βάσης ξεκίνησε από το Ηράκλειο. Ερωτηθείς γιατί υπήρχε κρυψίνοια σε όλο αυτό, ο κατηγορούμενος απαντά ότι στην πορεία συνειδητοποίησαν ότι κάποιοι από το Ηράκλειο κινήθηκαν από προσωπικά συμφέροντα και έτσι θέλησαν να διαχωρίσουν την θέση τους και να αποστασιοποιηθούν.

Ο 44χρονος ερωτάται ακόμα γιατί βρέθηκαν σημειώσεις με την σύνθεση της Παγκρήτιας Τράπεζας την περίοδο εκείνη. Ο ισχυρισμός που προβάλλει είναι ότι επεδίωκε την ρύθμιση δανείου και ενδιαφερόταν να μάθει αν υπήρχε κάποιος γνωστός στο διοικητικό συμβούλιο.

Τα στοιχεία τα βρήκε, όπως είπε, στο ίντερνετ. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι για μία ακόμα φορά ο 44χρονος ερωτήθηκε για τυχόν σχέση του με έναν εκ των συγκατηγορουμένων του, για τον οποίο επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση αλλά και για τρία ακόμα πρόσωπα (δεν είναι κατηγορούμενοι).

ΠΗΓΗ: patris.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter