Τέσσερα ακόμα άτομα στις ΜΕΘ Νοσοκομείων της Κρήτης με Η3Ν2

0
105

Ανησυχία διακατέχει τους Κρητικούς για την επέλαση της γρίπης στο νησί η οποία ήδη έχει σκορπίσει τον θάνατο σε δύο ανθρώπους έπειτα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου .

Και όλα αυτά ενώ 4 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού, δύο σε Ρέθυμνο και 2 σε Άγιο Νικόλαο.

4 ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο

Καλύτερη φαίνεται πως είναι η κατάσταση για τον 80 χρόνο που σύμφωνα με ιατρικές πηγές εμφανίζει σημάδια βελτίωσης ενώ κρίσιμες είναι ώρες για τον 60χρονο που πάσχει από πολυοργανική ανεπάρκεια ,αναπνευστική και νεφρική και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση και διασωλημένος.

Δύο ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται στο νοσοκομείου Αγίου Νικολάου με γρίπη τύπου H3N2. Σύμφωνα με τον διευθυντή της μονάδας εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Χάνι Μασούντ «ο 55χρονος και ο 70χρονος που νοσηλεύονται στην εντατική βρίσκονται σε βαριά αλλά σταθερή κατάσταση. Για τον τρίτο ασθενή, έναν 57χρονο, τα αποτελέσματα του Παστέρ ήταν αρνητικά, οπότε τελικά δεν προσεβλήθη από H3N2″.

Συμβουλές και πρόληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος ιός της γρίπης είναι παλιός, όμως κάθε χρόνο μεταλλάσσεται με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέα πιο ισχυρά αντιβιοτικά και εμβόλια για την αντιμετώπιση του. Μάλιστα, η περίοδος από τον Νοέμβριο ως και τον Μάρτιο είναι η πιο κρίσιμη αφού οι ιοί αυτού του τύπου βρίσκονται σε έξαρση.

Σημειώνεται ότι υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του όμως η αντίδραση κάθε οργανισμού είναι ιδιαίτερη και μοναδική τόσο απέναντι στη φαρμακευτική αγωγή όσο και στους ιούς. Ο ιός Η3Ν2 προσβάλλει συχνότερα ηλικιωμένους, οι οποίοι ανήκουν στις πιο ευαίσθητες από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σε σπανιότερες περιπτώσεις, που δεν μπορούν να αποκλειστούν ωστόσο, ενδέχεται να προσβάλλει άτομα νεαρότερης ηλικίας.

Σύμφωνα με ειδική μελέτη Σουηδών επιστημόνων, όταν ο καιρός είναι κρύος και ξηρός το στέλεχος κάθε ιού φεύγει ευκολότερα από το σώμα μας με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη και η μετάδοσή του μέσα από σταγονίδια του σώματος ή χειραψίες.

Γιατροί συνιστούν εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού καθώς και αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, ιδιαίτερα σε σημεία με συνωστισμό.

Πηγή: neakriti.gr