Τέλος οι γουρούνες – Ποιες μοτοσυκλέτες οδηγούμε με δίπλωμα αυτοκινήτου;

0
3870

Ο νόμος για την απαγόρευση κυκλοφορίας των ATV σε δημόσιους δρόμους φέρνει τα πάνω-κάτω για πολλούς. Ας δούμε ποιες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν.

Το σκεπτικό του υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με την απόφαση να σταματήσουν να κυκλοφορούν σε δημόσιους δρόμους τα ATV ή οι γνωστές σε όλους μας «γουρούνες», αναφέρει πως τα συγκεκριμένα 4τροχα ήταν αιτία για πολλά ατυχήματα και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες στα νησιά όπου η ζήτηση για αυτά ήταν εξαιρετικά μεγάλη. Βλέπετε, εκτός της χαμηλότερης τιμής ενοικίου σε ημερήσια βάση, τα ATV μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από άτομα που διέθεταν δίπλωμα αυτοκινήτου.

Με βάση τις αλλαγές που προωθούνται, το Newsauto έψαξε και βρήκε ποια τροχοφόρα-τρίτροχα μπορούν να χρησιμοποιηθούν νόμιμα και με δίπλωμα αυτοκινήτου. Όπως δηλαδή γινόταν και με τις γουρούνες.

Πρώτο στη λίστα βρίσκουμε το Piaggio MP3 LT, το οποίο είναι το μοναδικό με χαρακτηρισμό « Tρίκυκλο επιβατικό με ποδόφρενο». Είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις κυβισμού, 300 και 500 cc, με 22 και 35 ίππους αντίστοιχα. Το κόστος του ξεκινά από τα 6.000 ευρώ και μπορεί να εξοπλιστεί με ABS.

To δεύτερο μοντέλο με το οποίο μπορεί να γίνει χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων είναι το Peugeot Metropolis. Έχει κινητήρα 400 κυβικών εκατοστών, αποδίδει 35 ίππους και το κόστος του ξεκινά από τα 8.500 ευρώ. Όπως ενημερωθήκαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Peugeot, το εν λόγω 3τροχο, μπορεί να οδηγηθεί από όσους έχουν αποκτήσει δίπλωμα αυτοκινήτου έως τις 19/1/2013. Για όλους τους υπόλοιπους απαιτείται δίπλωμα μηχανής.

Πηγή newsauto.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter