Τα συναισθήματα των προσφύγων του πολέμου αλλά και των σεισμόπληκτων αποτυπώνονται στην έκθεση του Κ. Περάκη με την συνδιοργάνωση Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Ηρακλείου

0
6

Τα συναισθήματα των προσφύγων του πολέμου αλλά και των σεισμόπληκτων αποτυπώνονται στην έκθεση του εικαστικού Κωνσταντίνου Περάκη η οποία είναι σε εξέλιξη στην πινακοθήκη της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου.

Την έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης των φιλότεχνων, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ξεναγήθηκε από τον δημιουργό της καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Περάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Περάκης, τα συναισθήματα έκφρασης στους πίνακες αγωνία, φόβος, θλίψη αλλά και ελπίδας κάθε κατατρεγμένου -ξεσπιτωμένου στο κόσμο, είναι διαχρονικά και επίκαιρα, όπως συμβαίνει με τους ξεριζωμένους του πολέμου, τους πρόσφυγες, αλλά και τώρα με τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου και των γύρω περιοχών. Η έκθεση, πρόσθεσε, αποκτά επικαιρότητα από τους ανεπιθύμητους σεισμούς του Αρκαλοχωρίου με τους άστεγους, και ότι η ίδια έκθεση πέρυσι τον Απρίλιο ακυρώθηκε λόγω COVID.Η έκθεση που επιμελήθηκε η Μυρτώ Κοντομιτάκη έχει τίτλο «Ανθρωπος:

Περιπατητής σε αμφιλεγόμενη πορεία» και παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα, ενώ στην θέληση του δημιουργού της είναι να ταξιδέψει και σε άλλες περιοχές. Ο κ. Περάκης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την επίσκεψη του στην πινακοθήκη και για την στήριξη της Περιφέρειας στη συνδιοργάνωση της έκθεσης. Ο κ. Αρναουτάκης συνεχάρη θερμά για τα έργα του τον Κωνσταντίνο Περάκη, την επιμελήτρια και όλους τους συντελεστές για την επιτυχή συνδιοργάνωση.