Έντονες αντιδράσεις για την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων Σούδας και Νέας Κυδωνίας

0
80

Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις και στα Χανιά μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της αναδιάταξης των αστυνομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη τη χώρα.Μία κίνηση η οποία είχε προαναγγελθεί καιρό τώρα,όμως σήμερα έρχεται να εφαρμοστεί στην πράξη,με ότι αυτό βέβαια συνεπάγεται.

Είτε λέγεται συγχώνευση είτε κατάργηση μίας υπηρεσίας.Στην πρόσφατη αναδιάταξη για τα Χανιά και συγκεκριμένα για το δήμο Χανίων,προβλέπεται η κατάργηση δύο τμημάτων,αυτό της Σούδας και της Νέας Κυδωνίας.Κάτι βέβαια το οποίο πυροδοτεί αρκετές αντιδράσεις απο φορείς αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στη συνεδρίαση της 30/08/2016 με την υπ’ αριθμ. 689 απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, τάσσεται κατά της απόφασης για κατάργηση των δύο αστυνομικών τμημάτων στα όρια του Δήμου Χανίων, στις Δημοτικές Ενότητες Σούδας και Νέας Κυδωνίας.

Ειδικότερα στο ψήφισμα επισημαίνεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων τάσσεται κατά της κατάργησης των δύο αστυνομικών τμημάτων στα όρια του Δήμου Χανίων, στις Δημοτικές Ενότητες Σούδας και Νέας Κυδωνίας, λόγω των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν στην επαρκή αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των προαναφερόμενων περιοχών του Δήμου μας.

Αναθέτει στον κ. Δήμαρχο τις παραπέρα ενέργειες σύμφωνα με το νόμο».