Τα νέα μοντέλα που θα δούμε στο Παρίσι τον Οκτώβριο

0
64

Το “Mondial de l’ Automobile” πλησιάζει. Πάρτε μια γεύση από αυτά που μας ετοιμάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες…
Εν μέσω τρομοκρατικών χτυπημάτων, αυστηρών μέτρων ασφαλείας, φθινοπωρινών αρωμάτων και παριζιάνικου αέρα η αυτοκίνηση δίνει το στίγμα της με την πιο διάσημη έκθεσή της.

Το “Mondial de l’ Automobile” όπως είναι η επίσημη ονομασία του φιλοξενείται από 1 έως 16 Οκτωβρίου στην “Πόλη του Φωτός”, στο Paris Expo Porte de Versailles.
Ιστορικά, το σαλόνι του Παρισιού αποτελεί την πρώτη έκθεση αυτοκινήτου που διεξήχθη ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο, με πρωτοβουλία του Μαρκήσιου Albert de Dion, πιονέρου της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Από το 1976 και έπειτα η έκθεση διεξάγεται ανά δύο έτη και όχι ανά ένα όπως συνέβαινε αρχικά.
Στο πέρασμα των χρόνων, το Motor Show του Παρισιού εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες “πασαρέλες” για τον κόσμο της αυτοκίνησης και όχι άδικα μιας και οι κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες επιλέγουν να παρουσιάσουν εκεί σε παγκόσμια πρεμιέρα τα νέα τους μοντέλα, αλλά και να μας προϊδεάσουν με τα πρωτότυπά τους για την επόμενη μέρα.

Δεκάδες πρωτότυπα, εκατοντάδες τεχνολογικές καινοτομίες και πλήθος κόσμου –σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 1.253.513 άνθρωποι επισκέφθηκαν την έκθεση το 2014- συνθέτουν την εικόνα μιας αγοράς που αντιστέκεται σθεναρά στο παρόν και δίνει χρώμα στο άμεσο μέλλον.
Το Car and Driver θα βρίσκεται στο Παρίσι και θα σας μεταφέρει το κλίμα και όλα όσα θα διαδραματιστούν εκεί.


Μέχρι τότε όμως, ας δούμε κάποια από τα σημαντικότερα μοντέλα που θα κάνουν την πρεμιέρα τους στο γαλλικό σαλόνι…

Πηγή car and driver.gr