Τα μελτέμια καλά… κρατούν. Η πρόγνωση του καιρού στην Κρήτη

0
91

Καλός θα είναι ο καιρός στην Κρήτη την Κυριακή, ωστόσο το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που κατά τόπους θα φτάσουν τα έξι ακόμη και τα επτά Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Σύμφωνα με τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται καλός ωστόσο οι άνεμοι θα πνέουν κατά τόπους ισχυροί.

Πιο συγκεκριμένα, για την Κρήτη θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με τους ανέμους να πνέουν έως και έξι μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις και στα ανατολικά θα φτάσουν έως και επτά μποφόρ.

Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με τον Χαρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς  που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην Κρήτη, για την την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019,  προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε όλο το νησί. 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.