Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν εάν θα ανοίξουν νωρίτερα καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ξενοδοχεία

0
269

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα οι καφετέριες και τα εστιατόρια, αλλά και να επιτραπούν οι μετακινήσεις στα νησιά, στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά με την πορεία της νόσου και δεν υπάρξει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων.

Όλα αναμένεται να κριθούν τα επόμενα 24ωρα όταν στο Μαξίμου λάβουν τα πρώτα δεδομένα και τις εκτιμήσεις των ειδικών. Στην κυβέρνηση τονίζουν πως όλα θα γίνουν βήμα – βήμα με προσεχτικό και υπεύθυνο τρόπο.

“Θα βλέπουμε πώς εξελίσσεται ανά εβδομάδα η κατάσταση και θα αποφασίζουμε για το επόμενο βήμα. Αν χρειαστεί να σταματήσουμε ένα βήμα θα το εξετάσουμε. Αν χρειαστεί να πάρουμε αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο, και αυτό θα το εξετάσουμε. Θα πηγαίνουμε σταδιακά” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΙ.

Πρώτη εικόνα από τον Πέτσα

Μια πρώτη συνολική εικόνα αναμένεται να υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης στις 12:30 το μεσημέρι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα. Στο Μαξίμου γνωρίζουν πως οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες και πολλά θα κριθούν από την στάση που θα κρατήσουν οι ίδιοι οι πολίτες όσο αφορά τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνουν σε κάθε τους κίνηση. Άλλωστε όπως σημειώνουν οι λοιμωξιολόγοι, ο εφησυχασμός είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του κορονοϊού και γι’ αυτό συνιστούν σε όλους ιδιαίτερη προσοχή.

Παράλληλα σε συναγερμό βρίσκεται και η επιστημονική ομάδα του υπουργείου υγείας προκειμένου να παρέμβει όπου κριθεί αναγκαίο.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr