Τα… χαμένα τους αυτοκίνητα αναζητούν οι τράπεζες – Έρχονται κατασχέσεις

0
986

Ένα εντελώς διαφορετικό θέμα από τα συνηθισμένα της επικαιρότητας έχει προκύψει στην αγορά και έχει να κάνει με τα αυτοκίνητα που είχαν ως παρακαταθήκη πολλές εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίες έκλεισαν και τώρα οι τράπεζες αναζητούν τα οχήματα που τους ανήκουν.

Ειδικότερα το θέμα είχε «παγώσει» τα τελευταία δύο χρόνια καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προφανώς και είχαν να ασχοληθούν με πολύ πιο σοβαρά ζητήματα και τα αυτοκίνητα είχαν περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Τώρα όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr οι τράπεζες έχουν δώσει εντολή σε ειδικούς συνεργάτες (κυρίως εμπόρους μεταχειρισμένων) να αναζητήσουν για λογαριασμό τους όλα εκείνα τα αυτοκίνητα που είχαν παρακαταθήκη κάποιες εμπορίες που έχουν κλείσει και κανείς δεν γνωρίζει πλέον που βρίσκονται.

Τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν παραχωρηθεί με τη μορφή leasing σε πελάτες των εμπόρων αυτοκινήτων που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους και έκτοτε αγνοούνται. Οι συνεργάτες των τραπεζών με διάφορους τρόπους ανακαλύπτουν ποιοι χρησιμοποιούν τα οχήματα που είναι προϊόντα παρακαταθήκης των τραπεζών και στη συνέχεια τους ενημερώνουν ότι πρέπει να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα που αποτελούν ιδιοκτησία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα είτε τα επιστρέφουν χωρίς καμία αντίρρηση είτε διαπραγματεύονται με τις τράπεζες για να τα αγοράσουν έναντι κάποιας αμοιβής. Το θέμα είναι πάντως πως οι τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει και πάλι τους μηχανισμούς τους ώστε να αποκτήσουν και πάλι τα αυτοκίνητα που είχαν αφήσει ως παρακαταθήκη σε εμπόρους που έχουν κλείσει τα καταστήματά τους.

Επόμενο βήμα ίσως να είναι και η ενεργοποίηση και πάλι των κατασχέσεων αυτοκινήτων αλλά επιλεκτικά καθώς όπως τονίζουν τα τραπεζικά στελέχη τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που μπορούν να κατασχεθούν είναι ασύμφορο να τα κατάσχουμε καθώς μόνο τα χρέη από ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας είναι υψηλότερα από το τίμημα που μπορεί να πιάσουν αν πωληθούν στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Βέβαια υπάρχουν και σημαντικές ευκαιρίες που αφορούν σε πολύ ακριβά αυτοκίνητα που σαφέστατα αξίζει να κυνηγήσει κανείς ώστε να τα κατασχέσει επισημαίνουν στο Newsauto.gr τα τραπεζικά στελέχη.

πηγή: newsauto.gr 

term_id; ?>