Τα Android κινητά στέλνουν στην Google 10 φορές περισσότερα δεδομένα

0
77

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε μια έρευνα μέσα από την οποία αποδεικνύεται ότι οι Android συσκευές επικοινωνούν με τους server της Google 10 φορές παραπάνω από ότι οι Apple συσκευές.

Αυτό είναι ένα από τα πολλά ευρήματα που δημοσιεύτηκαν από την συγκεκριμένη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Digital Content Next. Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στο τι είδους στοιχεία στέλνουν οι Android συσκευές στους server της Google, όταν βρίσκονται σε αδράνεια.

Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι η Google παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών Android συσκευών και συλλέγει συνολικά περισσότερες πληροφορίες, συγκριτικά με τους χρήστες της Apple. Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία που συλλέγει αφορούν τις κινήσεις και τις συμπεριφορές του χρήστη, αλλά και τον τρόπο που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε χρήστης την συσκευή του.

Αρχικά, οι ερευνητές αναφέρουν ότι το 46% του traffic που αποστέλλεται από κάθε συσκευή στους server της Google, προορίζεται για υπηρεσίες όπως το Google Analytics, DoubleClick, AdWord, AdSense.

Με μια μέση εκτίμηση η υπηρεσίες της Google μεταφέρουν ημερησίως 11.6ΜΒ την ημέρα (περίπου 350ΜΒ τον μήνα) μόνο για υπηρεσίες σας αυτές που προαναφέρθηκαν. Επίσης παρατηρήθηκε, ότι αυτός ο όγκος δεδομένων αποστέλλεται καθημερνά κατά την διάρκεια της ημέρας, ακόμα και αν δεν γίνεται πολύωρη χρήση της συσκευής, ή ακόμα και αν δεν χρησιμοποιηθεί καθόλου.

Αυτό όμως που εξέπληξε τους ερευνητές είναι το πως μια συσκευή που δεν χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνεται να στέλνει τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων στην Google. Ερευνώντας λοιπόν τα στοιχεία, παρατήρησαν ότι το 35% των δεδομένων, ήταν πληροφορίες τοποθεσίας.

Ωστόσο η ανακάλυψη αυτή δεν τους εξέπληξε, καθώς μια άλλη πρόσφατη έρευνα, έδειξε ότι η Google συνεχίζει να παρακολουθεί την τοποθεσία της κάθε συσκευής, ακόμα και όταν η επιλογή “Location history” απενεργοποιηθεί.

Πηγή: www.secnews.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter