Τα 27 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μαρτυρία |φωτο

0
67

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου της Μητρόπολης, από ακροατές και φίλους του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μαρτυρία παρουσιάστηκε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου έ.ε. το νέο πρόγραμμα του Εκκλησιαστικού Σταθμού της Μητροπόλεως  καθώς και η επετειακή εκδήλωση για τα 27 χρόνια που συμπληρώθηκαν από τότε που για πρώτη φορά στις 19 Νοεμβρίου του 1992 βγήκε το πρώτο σήμα στον αέρα των ερτζιανών.

Tην επετειακή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκιποννήσων κ.κ. Δημήτριος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πριγκιποννήσων Αρχιμ. Διονύσιος Τζίτζος, ο Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα,  Άρχοντες του Οικουμενικού μας Θρόνου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκατοντάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και χιλιάδες φίλοι, παραγωγοί και συνεργάτες του Σταθμού.

Κατά την άφιξη τους οι  Μητροπολίτες συνοδευόμενοι από τους Πρωτοσυγκέλλους έλαβαν θερμοτάτης υποδοχής στις εγκαταστάσεις του σταθμού όπου άνδρες και γυναίκες από τον παραδοσιακό σύλλογο ”Βιγλάτορες” τους καλωσόρισαν με μαντινάδες.

Κατόπιν συνοδευόμενοι από τον  Διευθυντή  του Σταθμού κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη προχώρησαν στο στούντιο όπου έκαναν δηλώσεις ζωντανά στον αέρα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η φιλόλογος-δημοσιογράφος  και παραγωγός του web tv Μαρτυρία  κ. Βασιλεία Κόλλια, η οποία  προσκάλεσε πρώτο στο βήμα τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη να αναγνώσει το Μήνυμα του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ.. Βαρθολομαίου.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Σταθμού συγκινημένος από την αγάπη του κόσμου καλωσόρισε και ομίλησε με ευχαριστήριο λόγο προς όλους, για την πορεία του σταθμού εδώ και 27 χρόνια με ένα σύντομο λόγο ευχαριστιών.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος μέσα από βιντεοπροβολή την εκδήλωση ανέλαβε μουσικά η χορωδία της ενορίας Αλικιανού ” ο Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης” η οποία τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια τα οποία σιγοτραγουδούσε και ο κόσμος μαζί τους.

Στη συνέχεια μαθητές της Εκκλησιαστικής Πατριαρχικής Σχολής Κρήτης οι οποίοι μαζί με την Καθηγήτρια του κ. Μαρίνα Χαλιβελάκη επιμελούνται την ραδιοφωνική εκπομπή ”ραδιοπυξίδα στο δρόμο σου” έφεραν την τούρτα του σταθμού με τα 27 κεράκια τραγουδώντας, χρόνια πολλά Ράδιο Μαρτυρία.

Έκπληξη της βραδιάς ήταν η τιμητική βράβευση με ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας του κ. Παύλου Πολυχρονάκη, σατυρολόγου, τον οποίο παρουσίασε ο Γενικός Αρχιερατικός μας Επίτροπος π. Γεώργιος Περάκης με ένα ποίημα που είχε γράψει ο ίδιος σε έμμετρο λόγο. Την ευαρέσκεια της Μητροπόλεως ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελλός μας π. Δαμασκηνός, ενώ την επίδωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός αναφερόμενος και εκείνος στην προσφορά του κ. Πολυχρονάκη.

πηγή: imka.gr