Τ. Βάμβουκας: Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαθούν οι δωρεές στο Ακρωτήρι

0
40

 “Η  απόπειρα πώλησης των συγκεκριμένων εκτάσεων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δεν είναι απλώς αντίθετη στις νομικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ενοριακού και του μητροπολιτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το κληροδότημα προς την εκκλησία, αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας του Ακρωτηρίου” αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την υπόθεση των εκτάσεων στον Άγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου, τέως Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Η ανακοίνωση:

Η σημασία της δωρεάς του ενοριακού συμβουλίου Κουνουπιδιανών προς τον Δήμο Χανίων είναι τόσο σημαντική που δεν μπορεί κάποιος να αμφιβάλλει για την αξία της. Τα 4 ακίνητα στα Κουνουπιδιανά που παραχωρήθηκαν στον δήμο στα οποία συμπεριλαμβάνεται η επίμαχη έκταση των 34 στρεμμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη βασικών αναγκών της περιοχής σε υποδομές, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Ακρωτηρίου και όχι μόνο. Η έκταση των 34 στρεμμάτων δίπλα στο Β΄ δημοτικό σχολείο στον Άγιο Νούφρη, μπορεί να φιλοξενήσει σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, μεγάλες αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή, όπως και άλλες κοινωφελείς χρήσεις. Μάλιστα τότε είχαμε ζητήσει και ενσωματώθηκε στην παραχώρηση ακόμη και η εγκατάσταση πάρκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων και των λοιπών κοινωφελών εγκαταστάσεων που θα δημιουργούνταν.

Η δωρεά έγινε πραγματικότητα χάρη στον τότε εφημέριο της ενορίας Κουνουπιδιανών πατέρα Δημήτριο Αλεξανδράκη και τα μέλη του ενοριακού συμβουλίου τους οποίους και τιμήσαμε, οι οποίοι προέταξαν το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας αλλά και ευρύτερα των Χανιωτών, λαμβάνοντας το 2018 την απόφαση δωρεάς των ακινήτων στον Δήμο. Εμείς τότε από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή αναλάβαμε με επιμονή όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την υλοποίηση της δωρεάς, αλλά και τον σχεδιασμό αξιοποίησής της.

Επομένως, η απόπειρα πώλησης των συγκεκριμένων εκτάσεων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας δεν είναι απλώς αντίθετη στις νομικές δεσμεύσεις που προκύπτουν από τις αποφάσεις του ενοριακού και του μητροπολιτικού συμβουλίου και τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από το κληροδότημα προς την εκκλησία, αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση και με τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας του Ακρωτηρίου. Στερεί από τους κατοίκους την προοπτική δημιουργίας κοινωφελών υποδομών που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής στην περιοχή που αντιμετωπίζει πληθυσμιακή έκρηξη.

Στη πρόσφατη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου όλων των επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου βρεθήκαμε όλοι από την ίδια πλευρά. Χωρίς περιστροφές και χωρίς μεταξύ μας διαφωνίες στηρίζουμε όλοι την ολοκλήρωση της διαδικασίας δωρεάς και την υλοποίηση της βούλησης του πατέρα Δημήτριου Αλεξανδράκη και των μελών του ενοριακού συμβουλίου.

Θεωρούμε επιβεβλημένη και εφικτή κατ’ αρχήν την συνεννόηση του δήμου με την εκκλησία για ένα μεγάλο θέμα που αφορά την τοπική μας κοινωνία. Ειδικότερα για εμάς που χειριστήκαμε το θέμα ως δημοτική αρχή είναι πολύ σημαντικό να δούμε την υλοποίησή του. Όπως και σε όλα τα άλλα έργα που ξεκίνησαν επί των ημερών μας είμαστε εδώ για να το υπερασπιστούμε μαζί με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ακριβώς γιατί θεωρούμε τη συνέχεια και τη συνέπεια ως κορυφαία υποχρέωση μας ως δημοτική παράταξη.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter