Τ. Βάμβουκας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας | φωτο και video

0
351

Η κεντρική προεκλογική  συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”.

Ομιλητής ήταν  ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας.

 Ο Δήμαρχος Χανίων προχώρησε  στον απολογισμό των έργων που έγιναν από την δημοτική αρχή, ενώ αναφέρθηκε στο πλάνο και στον “ορίζοντα” της νέας 4ετίας που διεκδικεί, για τον οποίο, όπως είπε, ήδη, έχουν μπει στέρεες βάσεις.

 Παράλληλα, στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση των 98 υποψηφίων του συνδυασμού μας και προβλήθηκε το τηλεοπτικό σποτ του Δήμου Ενεργών Πολιτών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε:

«Φίλες και φίλοι,

Η παρουσία σας εδώ απόψε με τιμά και με γεμίζει χαρά και αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία που ταιριάζει στον Δήμο Ενεργών Πολιτών, στη δημοτική αρχή της πόλης μας. Μας ταιριάζει γιατί την αντλούμε από το αποτέλεσμα της πενταετούς μας προσπάθειας, από το έργο μας το οποίο σε μια εβδομάδα και θα τεθεί στην κρίση των συμπολιτών μας. Είμαστε σίγουροι για την ετυμηγορία τους, είμαστε σίγουροι ότι θα το επιδοκιμάσουν, δίνοντάς μας την εντολή να το ολοκληρώσουμε.

Γιατί είμαστε περήφανοι για τη θητεία μας, είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Ένα έργο που επιτελέστηκε κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες για την αυτοδιοίκηση και τη χώρα. Σε συνθήκες λιτότητας, capital controls, με ελάχιστους πόρους από την κεντρική διοίκηση και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με μειωμένο προσωπικό.

Κι όμως, μέσα σε αυτές τις συνθήκες πετύχαμε πολλά.

Ολοκληρώσαμε δύσκολα έργα. Το πάρκινγκ της Περίδου, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας των Χανιωτών, την επέκταση του βιολογικού της ΔΕΥΑΧ.

Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου ενώ την ίδια στιγμή ελαφρύναμε τους δημότες μας κατά 20% στα τέλη ύδρευσης και κατά 5% στα δημοτικά τέλη, ενώ την επόμενη χρονιά δημιουργήσαμε τις οικονομικές προϋποθέσεις για μείωση τελών που θα ξεπερνάει το 10%.

Αρχίσαμε και τελειώσαμε μεγάλα έργα, μέσα σε μία μόνο θητεία κάτι πολύ σπάνιο για δημοτική αρχή: Την ανάπλαση της Χάληδων. Το πλήρως αναμορφωμένο παραλιακό μέτωπο της Νέας Χώρας. Την κατασκευή και διαπλάτυνση πεζοδρομίων που ξεκινήσαμε από την αρχή της θητείας μας. Το πάρκο της Αμπεριάς.

Τις 7 παιδικές χαρές στο Ακρωτήρι, τις δύο στην Σούδα και την παιδική χαρά στις Μουρνιές.
Με τη ΔΕΔΙΣΑ εξασφαλίσαμε νέο χώρο υγειονομικής ταφής με Ευρωπαϊκούς πόρους 9 εκ. ευρώ, εξυγιάναμε τα οικονομικά της, ολοκληρώσαμε τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου.

Σήμερα, μάλιστα, παραδόθηκε η Τζανακάκη στην κυκλοφορία γιατί εμείς δεν χτίζουμε προεκλογικά εργοτάξια, αλλά παράγουμε έργο με αποτελεσματικότητα και συνέπεια.
Στα μεγάλα έργα της θητείας μας συμπεριλαμβάνω οπωσδήποτε και τη θωράκιση των υποδομών του Δήμου μας ιδίως με τα εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα στον Κλαδισό, στη Νέα Κυδωνία στην Κάτω Σούδα, στη Δυτική Τάφρο, ενώ ετοιμαζόμαστε για το μεγάλο έργο του ποταμού Μορώνη που θα ξεκινήσει μέσα στο 2020.

Κάναμε πράξη την έννοια του Δήμου Αλληλεγγύης, όπως είχαμε διακηρύξει προεκλογικά.
Δημιουργήσαμε και δημιουργούμε υποδομές για ΑμεΑ.

Δώσαμε πνοή στα πολιτιστικά πράγματα των Χανίων. Αποκεντρώσαμε τον Πολιτισμό, φέραμε μεγάλα γεγονότα, φροντίσαμε για τις απαραίτητες υποδομές. Το ίδιο το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» είναι μια σημαντικότατη προσθήκη για τις υποδομές του Πολιτισμού στον Δήμο μας. Επιτέλους το ΔΗΠΕΘΕΚ αποκτά τη μόνιμή του στέγη και αυτή θα είναι στα Χανιά.

Στηρίξαμε όσο καμία άλλη δημοτική αρχή τον αθλητισμό και τους ανθρώπους του. Φιλοξενήσαμε μεγάλες διοργανώσεις, διεθνούς εμβέλειας. Οργανώσαμε και καθιερώσαμε σε συνεργασία με τους λοιπούς αυτοδιοικητικούς φορείς τον Μαραθώνιο Κρήτης.

Αυτό είναι το έργο μας και πάνω σε αυτό χτίσαμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη ημέρα. Φέραμε στα Χανιά από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, πάνω από 120 εκ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, για το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα του Δήμου μας.

Αυτή την «προίκα» φέραμε για την ανάπτυξη του Δήμου μας, για τα Χανιά όπως τα ονειρευόμαστε και μας αξίζουν. Και αυτή την προίκα είμαστε βέβαιοι πως οι Χανιώτες και οι Χανιώτισσες θα την εμπιστευθούν σε μας και πάλι να τη διαχειριστούμε.

Γιατί το δικό μας πρόγραμμα δεν βρίσκεται σε χαρτιά και γραφεία, εκτυλίσσεται στους δρόμους και στα έργα. Δεν είναι απλώς σωστά κοστολογημένο, είναι ήδη χρηματοδοτημένο. Δεν έχει ορίζοντα εκκίνησης, έχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Εγγύησή μας για το πρόγραμμά μας είναι, λοιπόν, το ίδιο το έργο μας. Αλλά και οι άνθρωποί μας. Οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, οι άνθρωποι που μας στήριξαν και μας στηρίζουν, αυτοί είναι η δύναμή μας.

Εμείς είμαστε εκείνοι οι οποίοι φέραμε την πολιτική ανανέωση στα δημοτικά πράγματα του τόπου μας. Ως Δήμαρχος δεν δίστασα ούτε μία στιγμή να εμπιστευτώ θέσεις ευθύνης σε νέους ανθρώπους. Και αυτοί με δικαίωσαν. Με τη δουλειά τους, με τις γνώσεις τους, την όρεξή τους, την αποτελεσματικότητά τους. Παλιοί και νέοι δουλέψαμε μαζί και πετύχαμε.

Γιατί ο δήμος δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Δεν είναι παιχνίδι εντυπώσεων και επικοινωνίας. Είναι μια δύσκολη διαχείριση, σε δύσκολους καιρούς και αποδείξαμε ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Με το ψηφοδέλτιό μας συνεχίζουμε έμπρακτα την ανανέωση, προσελκύοντας συμπολίτες μας που έχουν να προσφέρουν, πρόσωπα καθαρά, δημιουργικά, καταξιωμένα στον χώρο τους. Τους ξέρετε από τη δουλειά σας, τη γειτονιά σας, το κοινωνικό κι επαγγελματικό σας περιβάλλον. Γνωρίζετε την ποιότητα και το ήθος τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο καθρέπτης του συνδυασμού μας.

Στη θητεία μας, ανοίξαμε όλα τα θέματα, δεν φοβηθήκαμε καμία πρόκληση, αναμετρηθήκαμε με μικρά και μεγάλα συμφέροντα και κερδίσαμε για την κοινωνία μας, αδράξαμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάστηκε. Διεκδικήσαμε μεγάλα πράγματα, πιστέψαμε στις δυνάμεις του Δήμου, τολμήσαμε και πετύχαμε. Φέραμε περισσότερα από 120 εκ. ευρώ για να χτίσουμε σήμερα τα Χανιά του αύριο.

Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα των εκλογών, το μεγάλο δίλημμα των Χανίων στις 26 Μαΐου:
• Ποιος μπορεί να εγγυηθεί την ολοκλήρωση αυτού του σχεδιασμού που ήδη εκτυλίσσεται;
• Ποιος μπορεί να την εγγυηθεί καλύτερα από εκείνους που το συνέλαβαν, το σχεδίασαν, το οργάνωσαν και έφεραν και τις χρηματοδοτήσεις;
• Ποιος μπορεί καλύτερα από τη δημοτική αρχή των Ενεργών Πολιτών, ποιος μπορεί καλύτερα από εμάς;
• Ποιος μπορεί καλύτερα από εμάς να εγγυηθεί ότι τα Χανιά δεν θα χάσουν αυτό το τρένο της ανάπτυξης τώρα που εμείς το βάλαμε στις ράγες;

Εμείς γνωρίζουμε κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου που ήδη υλοποιείται, κάθε ιδιαιτερότητα σε κάθε σκέλος του, κάθε λάθος που αποφύγαμε ή διορθώσαμε, κάθε εναλλακτική επιλογή για την πορεία του.

Για πρώτη φορά ο Δήμος Χανίων διαθέτει ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και λεπτομερές σχεδιασμό για κάθε πτυχή της ζωής μας στο άμεσο μέλλον. Από την κυκλοφορία μέσα στην πόλη, την οργάνωση του δημόσιου χώρου, την οικονομική λειτουργία, την ανάδειξη του πλούτου των περιαστικών περιοχών, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον.

Είμαστε η ασφαλής επιλογή για το απρόσκοπτο αύριο των Χανίων. Σε αυτή την οριακή στιγμή, που ο Δήμος μας μπορεί να εκτιναχθεί και να αποτελέσει παράδειγμα καλών πρακτικών και πρότυπο ανάπτυξης για όλη τη χώρα, είμαστε η δύναμη που το εγγυάται.

Έχουμε στα χέρια μας την ευκαιρία για να φέρουμε τα Χανιά εκεί που πάντοτε τα ονειρευόμασταν. Έχουμε την πείρα, τη γνώση, το σχέδιο, τα μέσα. Μπορούμε!
Εμείς μπορούμε, εσείς έχετε την επιλογή!

Συνεχίζουμε για τα Χανιά μας και τους ανθρώπους μας!
Συνεχίζουμε γιατί το αξίζουμε!»