Τ. Θεοδωρικάκος: Επιστρέφει η δημοτική αστυνομία στον Δήμο Χανίων

0
183

Την επιστροφή μιας υπηρεσίας που έβαζε τάξη στην «αναρχία» σε ότι αφορά στη στάθμευση μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε στο πλαίσιο σύσκεψης στον Δήμο Χανίων, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

Ο Υπουργός Εσωτερικών, σημείωσε ότι συζήτησε σήμερα, με τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη τα προβλήματα που προέκυψαν με την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον Υπουργό ανάλογες πρωτοβουλίες θα παρθούν και σε άλλους Δήμους της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, έθεσε ως προτεραιότητα την υποστελέχωση στον Δήμο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι οι κενές θέσεις στο οργανόγραμμα των υπηρεσιών ανέρχονται σήμερα σε 120, ενώ οι αντίστοιχες κενές θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, είναι 50.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Θεοδωρικάκος επισκέπτεται την Κρήτη στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα στο Ηράκλειο όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των έργων του προγράμματος, «Αντώνης Τρίτσης». 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στα Χανιά θα υλοποιηθούν τέσσερα έργα που θα χρηματοδοτηθούν  από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, συνολικού προϋπολογισμού 19.340.000 ευρώ.

Πρόκειται για:

-Aναβάθμιση της εγκατάστασης της επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Βορείου Αξονα για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση: 8.500.000 ευρώ

-Αποχέτευση ακαθάρτων Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια Σταυρός: 5.000.000 ευρώ

-Νέα έργα υποδομών της ΔΕΥΑΒΑ σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά: 3.000.000 ευρώ

-Αντικαταστάσεις δικτύου ύδρευσης του Δήμου Χανίων: 2.840.000 ευρώ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι για συγκεκριμένα έργα υπήρχε μεν προετοιμασία το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όμως τόνισε ότι δεν υπήρχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να μην είναι δεδομένη η υλοποίησή του.

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, πρότεινε την αξιοποίηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.