Συζήτηση στο Κοινωνικό Στέκι για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

0
46

Εκδήλωση – συζήτηση για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει προγραμματίσει για αύριο Σάββατο το Κοινωνικό Στέκι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Από τα ερωτήματα του Δεκέμβρη στα «κοινά» της εποχής μας

6 Δεκεμβρίου 2008 η σφαίρα των επίσημων κρατικών μηχανισμών καταστολής στοχεύει το σώμα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η σφαίρα «εξοστρακίζεται» και εισβάλει στις ζωές μας. Για περίπου ένα μήνα γίναμε το σώμα του Αλέξη! Μέρες οργής στην Αθήνα, μέρες οργής στην Θεσσαλονίκη, μέρες οργής στην Πάτρα, μέρες οργής στη Λάρισα, μέρες οργής στα Χανιά, μέρες οργής σε κάθε μικρή ή μεγάλη γωνιά όπου μετοίκησε το χαμόγελο του Αλέξανδρου.

Μέρες στις οποίες η δημιουργικότητά μας, ναι εμείς ήμασταν, ξεχύθηκε στους δρόμους! Συζητήσαμε, Ακούσαμε, Διαβάσαμε κείμενα, μεταξύ άλλων διαβάσαμε σε έναν τοίχο: «Ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση ήταν ερώτηση»!

10 χρόνια μετά τα ερωτήματα του Δεκέμβρη παραμένουν ακόμα ζωντανά!

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ., σας προσκαλούμε στην εκδήλωση/συζήτηση που διοργανώνει το Στέκι Μεταναστών/Κοινωνικό Στέκι Χανίων για την εξέγερση του Δεκέμβρη, με τίτλο «Από τα ερωτήματα του Δεκέμβρη στα «κοινά» της εποχής μας».

Συζητάμε για τα ερωτήματα του Δεκέμβρη, το πού βρίσκεται ο Δεκέμβρης του 2008 σήμερα, τις μορφές που λαμβάνει η συλλογική δράση μετά το βίωμα της εξέγερσης.

Συζητάμε τα παραπάνω μαζί με τον Αλέξανδρο Κιουπκιολή*, με αφορμή τη συγγραφή του βιβλίου του «Πολιτικές της ελευθερίας: Αγωνιστική δημοκρατία, μετα-αναρχικές ουτοπίες και η ανάδυση του πλήθους» .

*επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ με ερευνητικά ενδιαφέροντα στη νεότερη φιλοσοφία της ελευθερίας, τις θεωρίες της δημοκρατίας, τα «κοινά» και την ανάλυση και την κριτική της εξουσίας.