ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Ο Σταθμάρχης φταίει και για την απουσία πολιτικής αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων στο Αρκαλοχώρι;

0
14

Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

17 μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, ακόμα περιμένουν την κρατική συνδρομή που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν. Οι κατεστραμμένες περιουσίες τους, αναμένουν τις περιβόητες εγκρίσεις και φυσικά τα ποσά που κάποια στιγμή θα λάβουν ΔΕΝ θα καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις εργασίες ανακατασκευής ή δημιουργίας νέας κατοικίας.
Τα ερωτήματα των κατοίκων, όπως οι ίδιοι τα διατυπώνουν στο αγωνιστικό κάλεσμά τους για τη συνάντησή τους με τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης την Παρασκευή 24-03-2023 και ώρα 13.00 στο Ηράκλειο, αμείλικτα και περιμένουν όχι ψεύτικες υποσχέσεις αλλά χρονοδιάγραμμα υλοποίησης:
«Πότε θα επιστρέψουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής;
Πότε θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες;
Πότε θα μας απαντήσουν για τον ΦΠΑ εργασιών στα σεισμόπληκτα κτίρια;
Πότε θα πάρουν όλοι οι δικαιούχοι την οικοσκευή που δικαιούνται;
Ποιό θα είναι το ενιαίο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την περιοχή;
Τι θα γίνει με τις δεσμεύσεις των χρημάτων από τους “ακατάσχετους” λογαριασμούς;
Τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς των ακινήτων σε σεισμόπληκτες περιοχές»;

Η επικοινωνιακού τύπου διαχείριση των κρίσεων, η διάχυση των ευθυνών σε άλλους, η στοχοποίηση άλλων πολιτικών δυνάμεων, η προσπάθεια να μεταθέτουν τις λύσεις των προβλημάτων στις ελληνικές καλένδες, η μιντιακή της υπεροπλία, ώθησαν την κυβέρνηση της ΝΔ, να θεωρεί ότι μπορεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό για πάντα. Δυστυχώς γι` αυτήν, η νεοφιλελεύθερη, εγκληματική πλέον πολιτική της, η ανικανότητα των «αρίστων» του επιτελικού κράτους της, συσσώρευσε πλήθος προβλημάτων και αποδεικνύει καθημερινά ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.
Η Νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ, στηρίζει την κινητοποίηση των σεισμόπληκτων την Παρασκευή 24-03-2023 και ώρα 13.00 στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κρήτης.
Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα αιτήματα των πολιτών του Νομού μας που δοκιμάζονται, να φέρνουμε καθημερινά στην επικαιρότητα, τις μεγάλες αυτές πληγές που επιζητούν θεραπεία, σχεδιασμό και έργα τέτοια που δεν θα καλύψουν απλώς τα προβλήματα αλλά θα δώσουν προοπτικές ενίσχυσης των πληγέντων και ανάπτυξης της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter