ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας ξεκινούν – Συμμετέχουμε στη γιορτή»

0
68

Μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις διδασκόντων, μαθητών και  γονέων η σχολική επιτροπή του Δήμου Χανίων έδωσε την τελική της έγκριση για την έναρξη των μαθημάτων αλβανικής γλώσσας την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αντιμετωπίζει την έναρξη των μαθημάτων ως γιορτή της Παιδείας και του αδήριτου δικαιώματος να μαθαίνουν τα παιδιά την μητρική τους γλώσσα.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων:

Είναι γνωστό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την παρεμπόδιση των μαθημάτων μητρικής γλώσσας που οργάνωσε η αλβανική κοινότητα Χανίων στο 1ο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής, αλλά και στην Παλαιόχωρα. Μετά από μέρες διαβουλεύσεων και συζητήσεων όλων των εμπλεκόμενων πλευρών της σχολικής κοινότητας (διδάσκοντες, μαθητές, γονείς) η σχολική επιτροπή του Δήμου Χανίων έδωσε την τελική της έγκριση για την έναρξη των μαθημάτων την προσεχή Κυριακή 11 Φλεβάρη στο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής. 

Οφείλουμε να προασπιστούμε το δικαίωμα των μεταναστόπουλων 2ης γενιάς στην μόρφωση και τον πολιτισμό. Αντιμετωπίζουμε την έναρξη των μαθημάτων ως γιορτή της Παιδείας και του αδήριτου δικαιώματος να μαθαίνουν τα παιδιά την μητρική τους γλώσσα. Οι κάθε λογής ακραίες φωνές ας σωπάσουν. Ζούμε όλοι μαζί και έτσι θα συνεχίσουμε. Με σεβασμό στη Δημοκρατία και τους νόμους της, με σεβασμό στις ιδιαίτερες πολιτιστικές ταυτότητες. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα συμμετέχει στη γιορτή. Καλούμε κάθε Χανιώτη δημοκράτη να βρίσκεται στις 5:15 μ.μ. της Κυριακής 11 Φλεβάρη στο 1ο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής (πίσω από το Μηχανολογικό). Κάθε φανατισμός ας παραμερίσει μπρος στα παιδικά χαμόγελα.