ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Να παραμείνει η εντοπιότητα στη ΔΕΗ

0
16

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την αλαζονεία που τη διακρίνει δε διστάζει να αδιαφορεί για τους πολίτες και να αθετεί τις δεσμεύσεις της προς τις τοπικές κοινωνίες. Πρόσφατο δείγμα γραφής η προκήρυξη θέσεων για την ΔΕΗ όπου έχει απαλειφθεί πλήρως το κριτήριο της εντοπιότητας για τις προσλήψεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων δεν θεωρεί ότι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να διαχωρίζονται απέναντι στο νόμο ανάλογα με την ιδιαίτερη καταγωγή τους. Όλες οι θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα οφείλουν να είναι ανοιχτές για κάθε πολίτη που πληροί τα κριτήρια της προκήρυξης.

Υπάρχουν όμως δραστηριότητες με ιδιαίτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και όχληση. Κλασικό τέτοιο παράδειγμα είναι η περιοχή της Ξυλοκαμάρας στα Νεροκούρου. Οι κάτοικοι της περιοχής δέχονται ένα ασύμμετρα μεγάλο φόρτο ρύπων για να παραχθεί ρεύμα για όλη τη Δυτική Κρήτη. Η λειτουργία του εργοστασίου επιφέρει μεγάλη υποβάθμιση στην αγροτική γη, στην οικιστική αξία της περιοχής και τελικά στην υγεία των κατοίκων. Τα σχολεία της περιοχής δικαίως λαμβάνουν αντισταθμιστικά οφέλη. Το κριτήριο της εντοπιότητας λοιπόν δεν αποτελεί τοπικιστική προνομιακή μεταχείριση αλλά δίκαιο ελάχιστο αντιστάθμισμα σε μια τοπική κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει το κριτήριο της εντοπιότητας στις προκηρύξεις της ΔΕΗ και να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στις τοπικές κοινωνίες.