Συνεστίαση της ΚΟΒ Μεσαράς με ομιλητή το Μ. Συντυχάκη

0
14

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Γενάρη, η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μεσαράς του ΚΚΕ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην ταβέρνα «Στροφή» στον Σίβα του Δήμου Φαιστού.
Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, καθώς και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης.

Ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε, στις ερχόμενες τοπικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και τον ενιαίο χαρακτήρα όλων των πολιτικών μαχών και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, σε δήμους, Περιφέρειες, Ευρωβουλή και βουλευτικές εκλογές. Για όλους εκείνους που τώρα πάλι μπροστά την εκλογές σε δήμους και στην Περιφέρεια θα «βαφτιστούν» πάλι «ακομμάτιστοι», σημείωσε ότι είναι εκείνοι που εφάρμοσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές, που αποτελούν το μακρύ χέρι της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε εξουσίας, τον φοροεισπράκτορα και εντολοδόχο των επιχειρηματιών, που αποδέχτηκαν τον Καλλικράτη και τώρα αποδέχονται τον Κλεισθένη και όλες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην τοπική διοίκηση.

Επιπλέον, έκανε λόγο για την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχοντας την έγκριση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων έχει στην ατζέντα της να ολοκληρώσει το σύνολο της βρώμικης δουλειάς που έχει αναλάβει, τονίζοντας τη στρατηγική της σύμπλευση με όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου.

Ειδικότερη αναφορά έκανε στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης φέρνοντας ως παράδειγμα την κοροϊδία για την με λίγα ευρώ αύξηση του κατώτατου μισθού, που όχι μόνο δεν θα συνιστά ανάκτηση απωλειών των εργαζομένων, αλλά θα εξανεμιστεί και με το παραπάνω από την ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία το ΚΚΕ θα καταψηφίσει στη Βουλή, τόνισε ότι είναι επικίνδυνη, ότι το ΝΑΤΟ κρύβεται πίσω από αυτήν και οδηγεί σε νέες περιπέτειες τον λαό για να εξυπηρετηθούν πάση θυσία τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει σοβαρές ιστορικές ευθύνες και για τη ΝΔ σημείωσε ότι παίζει το δικό της τυχοδιωκτικό παιχνίδι, ενώ έχει δουλέψει τα περί γλώσσας και εθνότητας πολλά χρόνια πριν. Ξεχωριστά αναφέρθηκε στον ρόλο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, των φασιστών Χρυσαυγιτών, τους οποίους ο λαός, το λαϊκό κίνημα θα τους τσακίσει οριστικά.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Φαιστού Γιάννης Ζαχαριουδάκης και Δήμου Γόρτυνας, Μιχάλης Μανιαδάκης.

Ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης αναφέρθηκε στην τεχνητή διάκριση τοπικών και γενικών προβλημάτων προκειμένου τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας να φαίνονται αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά και στο ότι η Τοπική Διοίκηση είναι -ως συνέχεια του κράτους- εχθρική για τους εργαζόμενους και βρίσκεται απέναντι στις ανάγκες, στο εισόδημα και την ποιότητα ζωής των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, στους οποίους απηύθυνε ξεχωριστό κάλεσμα να ενισχύσουν το ΚΚΕ με τη δράση τους και με την ψήφο τους σε όλες τις εκλογικές μάχες και να μη δώσουν άλλοθι στην πολιτική που τους αφανίζει τη ζωή.

Ο Μιχάλης Μανιαδάκης αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε και συνεχίζει να δίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» προκειμένου να αποκαλυφτεί η αντιλαϊκή πολιτική στον Δήμο, ώστε να δημιουργηθεί αυτό που ονομάζουμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και ο λαός του Δήμου Γόρτυνας να διεκδικήσει και να βάλει φρένο στον οδοστρωτήρα που βυθίζει τη ζωή του.

Στη συνέχεια, στο κρητικό γλέντι που ακολούθησε με το μουσικό συγκρότημα των Μανώλη Μανουσάκη, Χάρη Παναγιωτάκη και Γιώργου Χουστουλάκη, μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, φίλοι και οπαδοί χόρεψαν και διασκέδασαν δίνοντας το δικό τους «παρών» με κέφι και ζωντάνια.