Συνεργασία Επικεφαλής Παράταξης “Νέα Αντίληψη” Γιώργη Μαρινάκη με Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

0
13

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομο επισκέφθηκαν στο γραφείο του το πρωί της Παρασκευής 15 ης Σεπτεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Ρεθύμνης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αντίληψη» κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Αφού επιβεβαίωσαν την εξαιρετική θεσμική σχέση που διέπει την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου με τον Δήμο Ρεθύμνης, αναφέρθηκαν διεξοδικά στη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου των 200 ετών από το Μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου το 2024.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης επισήμανε την σπουδαιότητα της επετείου και την χρησιμότητα της καθολικής συμμετοχής στους εορτασμούς, επισημαίνοντας την σημαντικότητα ανάδειξης της τοπικής ιστορίας, κυρίως, ως προς την ανάγκη να γίνει κτήμα της νέας γενιάς και βάση για την πορεία τους προς το μέλλον.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε για ακόμα μια φορά πως ο Δήμος Ρεθύμνης θα παραμείνει αρωγός της τοπικής εκκλησίας, μίλησε για την αγαστή σχέση που διέπει την συνεργασία τους και επισήμανε πως αυτό θα συνεχιστεί πάντα στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων που της λειτουργίας των δύο θεσμών.

Νωρίτερα ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε στο γραφείο του στο Δημαρχείο αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Παπαδάκη.

Ο κ. Δήμαρχος επισήμανε ότι οι σωστοί και καλοί κληρικοί αποτελούν στυλοβάτες της κοινωνίας όταν λειτουργούν συνεργατικά και στο πλαίσιο της αποστολής τους, ειδικά των χωριών της επαρχίας, όπου η Εκκλησία, η Αυτοδιοίκηση και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι διαδραματίζουν ιδιαίτερο συνεκτικό ρόλο και συμβάλουν καταλυτικά στην προαγωγή των τοπικών κοινωνιών.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter