Συνέλευση της Ανυπόταχτης Κρήτης την Κυριακή 10/11 στο Ρέθυμνο

0
30

Η Ανυπόταχτη Κρήτη θα πραγματοποιήσει συνέλευση την Κυριακή 10 Νοέμβρη και ώρα 12:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου (Γιαμπουδάκη 12).

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Παραμένοντας πιστοί στις διακηρύξεις μας, δεν συμβιβαζόμαστε στην παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά επιδιώκουμε μέσα από δημοκρατικές και μαζικές διαδικασίες να οργανώσουμε την παρέμβαση τόσο μέσα αλλά κυρίως έξω από αυτό.

Μετά και το πέρας των περιφερειακών και των εθνικών εκλογών, η επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την ειρήνη στην περιοχή είναι ολομέτωπη. Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση της ΝΔ, από τη μία μεριά, πέρασε αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, απαγορεύει τις απεργίες και φακελώνει τους εργαζόμενους συνδικαλιστές.

Από την άλλη, πέρασε κι επίσημα από τη Βουλή η συμφωνία με ενεργειακούς κολοσσούς (Total, ExxonMobil) για εξορύξεις υδρογονανθράκων θέτοντας σε κίνδυνο τόσο το περιβάλλον, όσο και την ειρήνη στην περιοχή και ειδικά στη Κρήτη.

Παράλληλα, το νησί μας εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο της καταστροφικής επέλασης του κεφαλαίου έχοντας μετατραπεί σε «γαλέρα» εργαζομένων στον τουρισμό (κι όχι μόνο), ενώ η καταστροφή του περιβάλλοντος και η μη αναστρέψιμη αλλοίωση του νησιού με φαραωνικά έργα, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, συνεχίζεται.

Με κύριο μέτωπο για το επόμενο διάστημα τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του νησιού, τους νέους και τις νέες, στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες των τοπικών κινημάτων να παραβρεθούν στη συνέλευση, ώστε να σχεδιάσουμε από κοινού την επόμενη μέρα των αγώνων στο νησί.