Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε μέλος του Δικτύου Ευρωπαίων Σομελιέ & το ΕΒΕΧ

0
195

Η κόντρα καλά κρατεί ανάμεσα στο μέλος του Δικτύου Ευρωπαίων Σομελιέ και προέδρου του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, Αριστοτέλη Καρβέλλα και τον πρόεδρο του ΕΒΕ Χανίων, Αντώνη Ροκάκη. Με νέα του επιστολή ο κ. Καρβέλλας ανταπαντά στην επιστολή – απάντηση του κ. Ροκάκη. 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καρβέλλα:

Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Χανίων,

Θεωρώ υποχρεωση έναντι της επαγγελματικής μου πορείας να δώσω μια απάντηση σε οτι αφορά την ιστορικη καταγραφή των γεγονότων δεδομένου πως από τη στιγμή που μάθατε το όνομα μου το αναφέρετε τουλάχιστον πέντε φορές στην επιστολή της 2ας Απριλίου 2018.

Ιστορικά λοιπόν σας αναφέρω ότι το ΚΑΜ είχε δεσμευτεί για τα εν λόγω σεμινάρια με σχετικό αίτημα του Επιμελητηρίου Χανίων από 13.11.2017 επί θητείας της τέως διοίκησης και για την επίσκεψη των Ευρωπαίων Sommeliers από 13-16 Μαϊου του 2018 και όχι από εσάς.

Ενήμερος ήσασταν και παρακαταθήκη είχατε στα χέρια σας.

Η συνάντηση στις 12.2.2018 στην Περιφέρεια(σαφώς δεν επιλέχθηκε ο τόπος από εμένα) αφορούσε την ατζέντα προς ενημέρωση του κ.Περιερειάρχη η οποία περιείχε
1.Road shows τουρισμού και γαστρονομίας προϊόντων της Κρήτης σε πόλεις που εδρεύουν μέλη του ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ,
2.Επιχειρηματικές επενδύσεις από το Λουξεμβούργο προς την Κρητη,
3.Σεμινάρια των sommeliers 4.Bραβείο γηγενών ποικιλιών) και την δυνατότητα χρηματοδότησης.

Ο κ.Περιφερειάρχης έθεσε σε προτεραιότητα χρηματοδότησης τα σεμινάρια από τους sommeliers σε όποιον φορέα θα αναλάμβανε τη διοργάνωση.

Η διαμόρφωση του προγράμματος δε έγινε από τον Πρόεδρο του Δικτύου Οινοποιών και η επιλογή ημερών και πόλεων ήταν δική του.

Στη μεταξύ μας τυχαία συνάντηση στην Foodexpo κύριε Πρόεδρε και κάτω από την χρονική πίεση των υποχρεώσεων μου σας έκανα μια συνοπτική περιγραφή τόσο για την διοργάνωση των σεμιναρίων για την οποία εσείς δείξατε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παραμείνει στα Χανιά, ακόμα και με την παρέμβαση σας στον κ. Περιφερειάρχη, από όπου και ξεκίνησε όσο και για το βραβείο γηγενών ποικιλιών.

Συμφωνήσαμε συνάντηση, την οποία σημειώσατε γραπτώς, στην Αθήνα μετά από δύο ημέρες για να αναλύσουμε τεχνικά τις δύο προτάσεις.

Αν θυμάστε καλά έτυχα της ίδιας αντιμετώπισης που είχε η Περιφέρεια από το Επιμελητήριο σας στα απανωτά τηλέφωνα δικά μου και της συνεργάτιδας μου για την ώρα της συνάντησης.

Δεν απαντήσατε ποτέ.

Να σας τονίσω επίσης κ.Πρόεδρε πως δεν σας ζήτησα εγώ την οργάνωση των σεμιναρίων ούτε γραπτά ούτε προφορικά όπως αναφέρετε αλλά η Περιφέρεια Κρήτης την οποία αγνοήσατε.

Αναφέρεστε πως δεν αρνηθήκατε άμεσα την διεξαγωγή των σεμιναρίων… Δεν απαντήσατε απλά ποτέ στην συνεργάτιδα του κ. Περιφερειάρχη.

Η παρουσία μου έχει δηλώσει τον σεβασμό μου στους θεσμούς με το να είμαι παρών να συμμετέχω σε κάθε πρόσκληση με τις καλές πρακτικές μου στηρίζοντας την ελληνική γαστρονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μακάρι να μπορείτε να κάνετε κι εσείς στο μέλλον.

Τέλος σας διαβεβαιώ πως και βεβαίως ευγνωμονώ το ΕΒΕΧ και την τέως διοίκηση του παρότι τα προσωπικά μου οφέλη τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκονται στο Λουξεμβούργο και όχι στα Χανιά.

Αριστοτέλης Καρβέλλας
Ceo Ets Consulting
Μέλος ΑSE – Πρόεδρος ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter