Συνάντηση στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με θέμα τη δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης

0
25

Συνάντηση με θέμα τη δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας του Μουσείου Μουσικών Κρήτης πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Καλογερή του μουσικού παραγωγού και ηχολήπτη κ. Άκη Γκολφίδη, της ερμηνεύτριας κ. Ελένης Δήμου και του Πρόεδρου της ΕΠΟΦΕΚ κ. Στέλιου Κουνελάκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι μουσικοί – ηχολήπτες κύριοι Θεοδόσιος Χαροκόπης και Γιώργος Δημόπουλος, το μέλος της ΕΠΟΦΕΚ κ. Μάνος Πατερομιχελάκης ο Ειδικός Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Δημήτρης Μιχελογιάννης και ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νεκτάριος Κουμάκης.

Συζητήθηκαν τα περιεχόμενα της προτεινόμενης ψηφιακής πλατφόρμας, που αφορούν στη διάσωση, τεκμηρίωση, καταγραφή, ψηφιοποίηση και προβολή της παραδοσιακής μουσικής και χορού της Κρήτης με την χρήση νέων και αναδυόμενων τεχνολογιών. Παράλληλα, η πλατφόρμα σκοπεύει να αναδείξει και να προβάλλει στο εξωτερικό το άριστο επίπεδο των παραδοσιακών μουσικών δημιουργώντας ένα ψηφιακό, αξιόπιστο δίαυλο σύναψης επαγγελματικών συνεργασιών για παραγωγές υψηλού επιπέδου.

Ο κ. Καλογερής, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της πρότασης, ευχαρίστησε για την ενημέρωση και δήλωσε πως θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Κισάμου και ΕΠΟΦΕΚ για την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου στόχου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter