Συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων ζητά ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σταυρού Ακρωτηρίου

0
43

Ανοικτή επιστολή για συνάντηση απέστειλε προς το Δήμαρχο Χανίων κ.΅Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σταυρού Ακρωτηρίου.

Στην επιστολή σημειώνει:

ΧΑΝΙΑ: 6/6/2023

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΔΕΥΑΧ (κ.Παναγιώτη Σημανδηράκη)
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ-
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝ: ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ.

Θέμα: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΝΙΩΝ
Σχετ: Αίτημα Συνάντησης Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σταυρού (S.E.A)με Δήμαρχο

Χανίων από 6-5-2023

1. Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,με λύπη διαπιστώνουμε ότι αποφεύγετε συνάντηση με την Σύλλογομας, σύμφωνα με επιστολή που σας αποστείλαμε από 6-5-2023,ως σχετικό, και παρά της συνεχείς μας τηλεφωνικές οχλήσεις προς την Γραμματεία Δημάρχου προκειμένου να συζητήσουμε για την απόφαση κατασκευής, από την ΔΕΥΑΧ, του Σταθμού Συγκέντρωσης Λυμάτων Α44, στην παραλία της Παχιάς Άμμου,και τιςπεριβαλλοντικές επιπτώσεις που αυτό θα δημιουργήσει.

2. Η απογοήτευσή μας έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν,χτες Δευτέρα 5-6-2023, διαπιστώσαμε ότι συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ ήρθε στον Σταυρό προκειμένου να ξεκινήσει εργασίες για την εγκατάσταση καλωδίου μέσης τάσης για την τροφοδότηση του εν λόγω Σταθμού Λυμάτων Α44.

3. Μας έχει προβληματίσει ιδιαίτερα ηάρνησή σας για διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια εναλλακτική τοποθεσία κατασκευής του Α44, σε τοποθεσία μακρύτερα της παραλίας, σε συνδυασμό με την συνέχιση των προσπαθειών σας για την ολοκλήρωση του έργου παράτηνκαθολική διαφωνία του πληθυσμού της περιοχής του Σταυρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Χανίων, όπως επίσης επισκεπτών της παραλίας.Σημειωτέο είναι το γεγονός ότι έως σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 70.000 υπογραφέςενάντια στην κατασκευή του αντλιοστασίου στο σημείο αυτό.

4. Θα θέλαμε να τονίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι για το συγκεκριμένο έργο, δεν υπάρχει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την κατασκευή του στη συγκεκριμένητοποθεσία, επί της Παραλίας της Παχιάς Άμμου η οποία:
α. είναι μία παραλία σπάνιου φυσικού κάλλους πουαποτελεί τόπο ωοτοκίας του προστατευόμενου είδους της θαλάσσιας χελώνας Caretta-Caretta.
β. είναι μία από τις λίγες παρθένες παραλίες που έχουν απομείνει στον βόρειο άξονα του Νομού Χανίων, είναι ιδιαίτερα αγαπητή σε κατοίκους και επισκέπτες κι. έχει χαρακτηριστεί το 1973 ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους, το οποίο χρήζει ειδικής κρατικής προστασίας (ΦΕΚ 1242/Β/1973), ενώ η περιοχή είχε προταθεί για ένταξη στο δίκτυο Natura 2000 τη δεκαετία του ’90.

5. Για τους ανωτέρους λόγους σας καλούμε για άλλη μια φορά σε ΔΙΑΛΟΓΟ δηλώνοντας απερίφραστα πωςκάθε προσπάθεια σας να προχωρήσετε στην κατασκευή του Σταθμού επί της παραλίας της Παχιάς Άμμου, θα μας βρει ΟΛΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ, απέναντί σας και δεν θα τελεσφορήσει,με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του αποχετευτικού του Σταυρού και την κατασπατάληση πόρων των Δημοτών της Πόλης μας.

6. Τέλος καλούμε όλους τους υποψήφιους Βουλευτές Χανίων αλλά και τις Δημοτικές Παρατάξεις του Δήμου Χανίων να πάρουν θέση για την απόφαση αυτή του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ να προχωρήσει στον λάθος σχεδιασμό θέτοντας σε κίνδυνο το περιβάλλον στην Παχιά Άμμο.

Με εκτίμηση

ΜαλίκαΤζαμαριδάκη              Σπύρος Πατρελάκης
 Πρόεδρος S.E.A                    Γραμματέας S.E.A

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter