Συνάντηση κλιμακίου του ΚΚΕ με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού συλλόγου Ηρακλείου

0
5

Την Δευτέρα 18 Μαΐου κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη συναντήθηκε με εκπροσώπους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σκουντάκης, ο πρώην πρόεδρος κ. Τσικανδυλάκης καθώς και τα δυο μέλη του ΔΣ εκλεγμένα με την ΔΗΠΑΚ Φαρμακοποιών Ηρακλείου, Δουλουφάκης Δημήτρης και Καραγιάννη Στέλλα. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μερίδα φαρμακείων εξαιτίας της πανδημίας ενώ έγινε και μια εκτενής ενημέρωση από τους φαρμακοποιούς συνολικά για τα προβλήματα στο χώρο του φαρμάκου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση βοήθεια στα πληγέντα μικρομεσαία φαρμακεία και κατάργηση της άμεσης αλλά και έμμεσης φορολογίας που έχει πλήξει τα μικρομεσαία φαρμακεία καθώς και όλων εκείνων των δήθεν αναπτυξιακών μέτρων που αυτό που πραγματικά επιδιώκουν είναι η δημιουργία μεγάλων φαρμακευτικών μονοπωλίων.

Επιπλέον, επεσήμανε τη θέση του ΚΚΕ για εξίσωση του φαρμάκου με κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα όπως λογίζεται σήμερα, κατάργηση όλων των «λιστών» φαρμάκων και της «ασφαλιστικής τιμής», ώστε όλα τα φάρμακα να δίνονται δωρεάν στο λαό, να χορηγούνται μόνο με την κρίση του γιατρού και να διακινούνται μόνο από τα φαρμακεία καθώς και για αύξηση της επιχορήγησης στο κλάδο της υγείας-φάρμακου από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των λαϊκών αναγκών.

Τέλος επεσήμανε την ανάγκη άμεσης παρέμβασης στην Βουλή γιατο θέμα των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ και της τραγικής υποστελέχωσης του καθώς και της κάλυψης των αναγκών της χώρας από εμβόλια γρίπης για το επερχόμενο φθινόπωρο.