Συνάντηση Αμφιλοχίου με Υπουργό Εσωτερικών

0
61

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη είχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος. Κύριο θέμα της συνάντησης-συζήτησης η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας των δύο (2) Προγραμμάτων «Βοήθεια στο σπίτι» της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, τα οποία η Ι. Μητρόπολις λειτουργεί από το 1995 σε Κίσαμο και Σέλινο, εξυπηρετώντας 380 εμπερί-στατους συνανθρώπους μας.

Με πρόσφατη Τροπολογία τα εν λόγω Προγράμματα μεταφέρονται στους Δήμους ως και Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, με συνέπεια η αδυναμία συνέχισης λειτουργίας των Προγραμμάτων, από πλευράς της Ι. Μητροπόλεως, έως της ολοκληρώσεως των διαδικασιών.

Ο κ. Υπουργός, μετά από διαλογική συζήτηση, και αφού εξήρε το κοινωνικό και προνοιακό έργο της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου θεωρώντας το «πρωτοπόρο», δήλωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες, με νέα Τροπολογία, θα ρυθμιστεί το θέμα επ΄ ωφελεία των εμπλεκομένων, καθώς ως σημείωσε: «Τα Προγράμματα Βοήθεια στο σπίτι επιτελούν μέγιστο κοινωνικό έργο».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον κ.Υπουργό «δια την κατανόη-ση», σημειώνοντας πως: «Μέριμνα και αγωνία της Εκκλησίας είναι η στήριξη, ενίσχυση και ανα-κούφιση ευάλωτων ομάδων του πλυθησμού ως και η ομαλή συνέχιση λειτουργίας των 2 αυτών Προγραμμάτων». Τον Σεβασμιώτατο κ. Αμφιλόχιο συνόδευε ο κ. Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Δικη-γόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter