Συναγερμός! Δύο νεκροί από ένοπλη επίθεση σε συναγωγή

0
61

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ένας άνδρας πυροβόλησε με αυτόματο οπλοπολυβόλο μπροστά από μία συναγωγή, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς ακόμα.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Bild» αναφέρουν επίσης ότι μια χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε μέσα σε εβραϊκό κοιμητήριο.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος φέρεται να έχει φύγει από το σημείο με κατεύθυνση προς τη Λειψία.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Χάλε» ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η τοπική αστυνομία ανέφερε: «Έχουμε ανάπτυξη [αστυνομικών] στη Χάλε. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, σκοτώθηκαν άνθρωποι.

Διενεργούμε επείγουσες έρευνες. Ο δράστης διαφεύγει. Παρακαλούμε μείνετε στα σπίτια σας ή αναζητείστε άλλον ασφαλή τόπο».

Ο σταθμός του τρένου στο Χάλε έχει κλείσει καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Με νεότερη ενημέρωσή της, η αστυνομία του Χάλε, έκανε γνωστό ότι έχει συλλάβει ένα άτομο. «Ακόμα παραμείνετε σε επαγρύπνηση. Έχουμε ισχυρές δυνάμεις μέσα και γύρω από το χάλε και σταθεροποιούμε την κατάσταση μέχρι να εξασφαλιστούν όλες οι πληροφορίες», ανέφερε.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβραϊκής γιορτής Yom Kippur, μια ημέρα που θεωρείται η πιο ιερή της χρονιάς στον ιουδαϊσμό.

Πηγή: newsbomb.gr