Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και επιχειρήσεων στην ΔΕΘ

0
14

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης δίνει για ακόμα μία φορά δυναμικό παρόν στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας μας, με την παρουσία του στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί φέτος με φυσική παρουσία, η οποία στόχο έχει να μείνει στην ιστορία ως η πρώτη Covid-free μεγάλη διοργάνωση στην Ευρώπη, με περισσότερους από 900 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 15 χώρες και με εκτίμηση για εξαψήφιο αριθμό επισκεπτών. Σε αυτήν, μεταξύ άλλων, δίδεται έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία, μέσω του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα και επιχειρηματικότητα», στο οποίο η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων θα συμμετάσχει με 42 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα και 215 επιχειρήσεις-μέλη τους.

Στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, με επιδότηση του κόστους εκμίσθωσης, συμμετέχουν και προβάλλουν τα προϊόντα τους δύο επιχειρήσεις – μέλη του:

α) Η εταιρεία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου, «ΕΥΟΣΜΟΣ Α.Ε.» https://www.evosmos-sa.gr/, με έδρα την Επισκοπή Ρεθύμνης, η οποία εκθέτει extra παρθένο ελαιόλαδο και βρώσιμες ελιές.
β) Η επιχείρηση ποτοποιίας του κ. Ζαχαρία Παραγιουδάκη «Σπιτικό Μεράκι» https://spitikomeraki.gr/ , με έδρα το Πέραμα Μυλοποτάμου, η οποία εκθέτει αλκοολούχα ποτά με βάση την Κρητική Τσικουδιά.

Η συμμετοχή αυτή κατέστη δυνατή μετά από σχετικές ενέργειες του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), με σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του Ρεθύμνου, μέσω της προβολής προϊόντων του τόπου μας. Η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από 11 – 19 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης: https://www.thessalonikifair.gr/el .

Η Έκθεση αποτελεί διαχρονικά ένα διεθνούς ακτινοβολίας εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, παρέχοντας σημαντική ευκαιρία στις επιχειρήσεις μας να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα με κεντρικό θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν – Παρόν- Μέλλον στο πλαίσιο και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Παράλληλα με το εκθεσιακό γεγονός, θα υλοποιηθεί το Thessaloniki Helexpo Forum 2021, η θεσμοθετημένη πλατφόρμα διαλόγου για όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά και οικονομικά ζητήματα της χώρας με τίτλο, «Δημιουργώντας την Επόμενη Μέρα».