Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη Διεθνή Έκθεση BIOBACH – VIVANESS 2023 στη Νυρεμβέργη

0
15

Στη Έκθεση Βιολογικών τροφίμων και ποτών, «BIOFACH – Vivaness 2023» στη Νυρεμβέργη συμμετείχε για άλλη μια χρονιά η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων του νησιού στη διεθνή αγορά.

Στο περίπτερο της φιλοξένησε παραγωγούς ελαιολάδου, νωπών φρούτων και λαχανικών, φυσικών χυμών, βοτάνων και μελιού, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να προωθήσουν τα εξαιρετικής ποιότητας κρητικά προϊόντα τους μέσω των απευθείας Β2Β συναντήσεων με επαγγελματίες του κλάδου επιδιώκοντας τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας.

Η Διεθνής Έκθεση BIOFACH που διεξήχθη για 34η συνεχόμενη χρονιά αποτελεί κορυφαία εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών στον τομέα των πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων κατέχοντας ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Τους 2.774 εκθέτες από 94 χώρες επισκέφτηκαν περισσότεροι από 46.700 εμπορικοί αντιπρόσωποι από 130 χώρες.

Την κρητική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Γεώργιος Λυμπέρης, Γραμματέας ΟΕΥ Γ΄ στο Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου Μονάχου ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης σε αυτό το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός, ενώ τη διαδικασία ενημέρωσης και προβολής των κρητικών προϊόντων υποστήριξαν η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων Μαρία Μυλωνάκη και η Ελένη Μαλανδράκη, γεωπόνος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχοντας ήδη επιτυχή παρουσία σε πολλές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και του εσωτερικού στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια των παραγωγών της, στο πλαίσιο της ποιοτικής και αποτελεσματικής προώθησης των προϊόντων τους στη διεθνή αγορά, ενισχύοντας τον εξωστρεφή χαρακτήρα της αγροτικής παραγωγής και αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευκαιρία να ενημερωθούν οι καταναλωτές για τα μοναδικά ποιοτικά προϊόντα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter