Σύλλογος εστίασης: «Θα κλείσουν καταστήματα στο ενετικό λιμάνι Χανίων»

0
270

Με στεγασμένο χώρο τα 2.300 τ.μ, χωρίς πλαινές προστασίες, ομπρέλες και χωρίς σταθερή βάση το λιμάνι θα καταλήξει να έχει 40 ημέρες σεζόν, υποστηρίζει σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΚΑΣ με τη παρουσία του δημάρχου Τάσου Βάμβουκα. Στην συνεδρίαση εγκρίθηκε η πρόταση του Ταμείου για παραχώρηση συνολικής έκταση 4.550 τμ στην χερσαία λιμενική ζώνη. Όμως σε ότι αφορά τον στεγασμένο χώρο που θα επιτρέπεται στα καταστήματα, δεν έγινε δεκτή η πρόταση του Δήμου να είναι 3.100 τ.μ. αλλά να είναι 2.600 τμ. όπως προβλέπει η μελέτη Ρωμανού-Καλογήρου

Η απάντηση του Σωματείου καθώς και των καταστηματαρχών του Ενετικού λιμανιού στην απόφαση αυτή είναι πώς με στεγασμένο χώρο τα 2.300 τ.μ, χωρίς πλαινές προστασίες, ομπρέλες και χωρίς σταθερή βάση το λιμάνι θα καταλήξει να έχει 40 ημέρες σεζόν.

Στο λιμάνι επιχειρούν κατά 90% ντόπιοι/δημότες Χανίων οι οποίοι καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν τροφοδοτούνται από ντόπιες επιχειρήσεις. Ας σκεφτεί λοιπόν όλη πόλη τι θα σημαίνει ένα λιμάνι ανοιχτό μόνο 40 ημέρες.

Όλοι οι καταστηματάρχες λέμε ναι στην ομοιομορφία, ναι στην τάξη, ναι στην καλαισθησία∙ λέμε όμως όχι στο κλείσιμο και την ισοπέδωση των μαγαζιών. Το συμφέρον (αγαπημένη λέξη του κύριου Βλαχάκη) της πόλης είναι ένα λιμάνι υγιές και ανοικτό όλο το χρόνο.

Πάντα δίπλα σας,
Σωματείο Επιχειρηματιών Εστίασης Ν. Χανίων

Υ.Γ Μην ξεχνάμε πως προτεραιότητα κάθε δημοτικής αρχής είναι οι δημότες της.