Σύλλογος Εκπαιδευτικών Χανίων: Να αποκατασταθεί η αλήθεια για τους μαθητές και το αλκοόλ

0
42

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, τα σχετικά δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μαθητές δημοτικού σχολείου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής έκαναν χρήση αλκοόλ και μάλιστα σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα αυτά, δύο από αυτούς μεταφέρθηκαν μεθυσμένοι στο Νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών, μάλιστα περιγράφει το περιστατικό, στις πραγματικές του διαστάσεις όπως αναφέρει και ζητά την ανασκευή του από την ηλεκτρονική εφημερίδα που το δημοσίευσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου από γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα των Χανίων δόθηκε στη δημοσιότητα ανώνυμη καταγγελία από γονέα μαθητή σχολείου των Χανίων όπου μαθητές 11 και 12 χρονών φέρονταν να έφεραν από το σπίτι τους κρασί και τσικουδιά σε σχολική εκδρομή.

Η γονέας ακριβολογώντας ανέφερε ότι: «σε προγραμματισμένη εκδρομή του σχολείου σε χωριό του νομού Χανίων παρέα παιδιών / τα περισσότερα της Στ’ τάξης του δημοτικού κρατούσαν από το σπίτι τους κρασί και τσικουδιές, με αποτέλεσμα την ώρα του φαγητού να πιουν και να μεθύσουν…σύμφωνα με τις μαρτυρίες της κόρης μου διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων δύο παιδιά, μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα καταγεγραμμένα περιστατικά του νοσοκομείου στα επείγοντα.».

Ως Σύλλογος εκπαιδευτικών έχουμε δει στο παρελθόν αντίστοιχα δημοσιεύματα τα οποία επιδίωξαν με κάθε τρόπο να πλήξουν την αξιοπιστία και το κύρος των εκπαιδευτικών τόσο της σχολικής μονάδας όσο και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Σε επικοινωνία που είχαμε με τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας που συνέβη το περιστατικό ενημερωθήκαμε πλήρως για την αντίδραση των εκπαιδευτικών οι οποίοι αντιλήφθηκαν το συμβάν εν τη γενέσει του και έδρασαν άμεσα.

Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί, που κατηγορούνται στο δημοσίευμα, παρενέβην και απομάκρυναν τους μαθητές από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου ενώ κατάσχεσαν τις οινοπνευματώδη ουσίες και ενημέρωσαν την ίδια ώρα μέσω της διεύθυνσης του σχολείου τους κηδεμόνες των μαθητών.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι μαθητές των τάξεων μας αναπαράγουν στάσεις και συμπεριφορές που βιώνουν στο κοντινό οικογενειακό περιβάλλον. Το δημόσιο σχολείο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και των περικοπών. Οι εκπαιδευτικοί μας δε σταμάτησαν και δε θα σταματήσουν ούτε λεπτό να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη νέα γενιά οποίες πρέπει να βγουν αλώβητες μέσα από τον κοινωνικό καταιγισμό μη αποδεκτών προτύπων και συμπεριφορών.

Σε όλες τις σχολικές μονάδες του νομού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με τη «σωστή οδική συμπεριφορά», «τη ενίσχυση και εκπαίδευση σε ορθές διατροφικές συνήθειες», αλλά και «στις συνέπειες κατάχρησης του αλκοόλ».

Περισσότερο απ όλα μας εξοργίζει η μετατροπή μιας εικασίας σε γεγονός επιδιώκοντας ξεκάθαρα τον στιγματισμό των εκπαιδευτικών του σχολείου στην ευρύτερη περιοχή. Είναι απαράδεκτο να δημιουργείται, να καλλιεργείται και να αναπαράγεται από γονείς του σχολείου η πληροφορία ότι «δύο μαθητές μεταφέρθηκαν μεθυσμένοι στο νοσοκομείο».

Όπως μάθαμε από τη διεύθυνση του σχολείου, μαθητής ο οποίος παρουσίασε αδιαθεσία και ρίγη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάμου όπου βρέθηκε εμπύρετος (39.5) λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρούσε από την προηγούμενη ημέρα.

Θεωρώντας αντιδεοντολογικό να δημοσιεύονται καταγγελίες ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους ενώ αναφέρουν ότι δεν ήταν παρόντες, παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Ζητάμε από το…(αναφέρεται ο τίτλος της ηλεκτρονικής εφημερίδας) να ανασκευάσει άμεσα το σχετικό δημοσίευμα.

Για το Δ.Σ.
Ο Προεδρεύων

Τσαλαπάκης Αντώνης