«Σύγκρυο» στην Τουρκία και τα ΜΜΕ: «Μας έχουν ξεπεράσει οι Έλληνες – Πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα γιατί βγάζουν γλώσσα»

0
35

Το φυσάνε και δεν…κρυώνει η Τουρκία μετά την… πόρτα που έφαγε από τις ΗΠΑ για τα F-16. Η Άγκυρα τώρα κάνει στροφή προς την Μεγάλη Βρετανία καθώς ψάχνει αγωνιωδώς προγράμματα για να υποστηρίξει τον στρατό της. Μάλιστα, τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμφωνία της Τουρκίας με τη Μεγάλη Βρετανία για εξοπλιστικά προγράμματα. Σε αυτά περιλαμβάνεται η αγορά 24 έως 48 Eurofighter κάποια εκ των οποίων μεταχειρισμένα, 3 φρεγάτες και μεταγωγικά C130.

Στο ρεπορτάζ αποτυπώνεται και το «τρέμουλο» που έχουν οι γείτονες καθώς τονίζουν ότι «οι Έλληνες μας έχουν ξεπεράσει σε αριθμό μαχητικών και σε ποιότητα και πρέπει να πάρουμε μαχητικά τώρα, γιατί έχουν βγάλει γλώσσα και είναι προκλητικοί». Εν τω μεταξύ, οι απειλές του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για… γιουρούσι των Τούρκων, παίζουν ως πρώτο θέμα στα τουρκιά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρονται και στις εκλογές που «κλείδωσαν» για την 14η Μαΐου.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο.

Λένε: “Η Τουρκία κατασκεύασε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Τι θα γίνει αν αυτός πλήξει την Αθήνα;” Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα να πλήξουμε την Αθήνα, αρκεί να ενεργείς έξυπνα», πρόσθεσε. «Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις ένα λάθος», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της αντιπολίτευσης με 55%.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter