Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στη ΔΕΥΑΧ

0
21

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 20/3  στη ΔΕΥΑΧ, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των ΔΕΥΑ ΟΤΑ Ν. Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Μετά τις επανειλημμένες στάσεις εργασίας, των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Χανίων και Βορείου Άξονα, τις προηγούμενες εβδομάδες, με μοναδικό αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, καθώς και τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την αποφυγή ιδιωτικοποίησης του νερού.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο εργαζομένων θα συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, ενώ καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να δώσουν το παρόν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 /3/23 και ώρα 8.30 πμ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΧ, στις Μουρνιές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων έγιναν εμφανείς με τις πρόσφατες ολέθριες επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και καθώς και της ενέργειας με τις αυξήσεις του κόστους που επέφερε σε όλα τα επίπεδα.

Το νομοσχέδιο αυτό το οποίο επιχειρήθηκε να περάσει τις μέρες του ανείπωτου πένθους που σκόρπισε το δυστύχημα, εισάγεται τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, παρά τις επίσημες αντιρρήσεις όλων των θεσμικών φορέων και παρόχων ύδατος.

Ζητάμε να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω ΡΑΑΕΥ.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter