Συγκεντρώνουν υλική βοήθεια στα Χανιά για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας

0
61

Δήμοι και Σωματεία συγκεντρώνουν υλική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας.

Το Σωματείο Επισιτισμού στα Χανιά ανακοινώνει την δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία.

Η τεράστια καταστροφή σε Τουρκία και Συρία μετά τον σεισμό 7.8 ρίχτερ βρίσκει ολόκληρες πόλεις και χωριά ισοπεδωμένα. Οι χιλιάδες νεκροί και τραυματίες μαρτυρούν ένα ανύπαρκτο σύστημα αντισεισμικής και πολιτικής προστασίας και τους λαούς της περιοχής ανυπεράσπιστους στην δύναμη της φύσης.

Η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε και αποτελεί ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής ταξικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός μπορεί και σώζει τον λαό. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα συμμετέχουμε στη οργάνωση συλλογής υλικής βοήθειας από τα ταξικά σωματεία του νομού. Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων ως ένδειξη ταξικής βοήθειας θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων κάθε μέρα 10:30 με 20:00.

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και στην Συρία.

Συγκεκριμένα:

Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων/μωρών
Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Κονσέρβες
Ορούς
Γάζες
Χάνζαπλαστ
Είδη ατομικής υγιεινής
Σημείο παράδοσης υλικών – Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων Ώρες 10:30-20:00

Δήμος Κισσάμου:

Πρωτοβουλία για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία ανέλαβε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), καλώντας όλους τους Δήμους της χώρας να συμμετέχουν.

Ο Δήμος Κισσάμου, συμμετέχοντας σε αυτή την προσπάθεια, απευθύνει κάλεσμα προς τους δημότες του ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα οποία θα αποσταλούν στις δύο πληγείσες χώρες από την ΚΕΔΕ σε συνεννόηση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης και τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνεται από αύριο στο Δημαρχείο Κισσάμου κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, ας δείξουμε όλοι την έμπρακτη αλληλεγγύη μας απέναντι σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά.

Δήμος Αποκορώνου:

“Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία”

Σε συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία προχωράει και ο Δήμος Αποκορώνου και απευθύνει έκκληση προς τους δημότες να βοηθήσουν.

Είναι χρέος μας να συμμετέχουμε στη συλλογή βασικών ειδών πρώτης ανάγκης για την στήριξη των δοκιμαζομένων από τον φονικό σεισμό ανθρώπων, μια κίνηση ανθρωπιάς στους επιζώντες που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν όχι μόνο την απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων τους αλλά και τις επιπτώσεις του χειμωνιάτικου ψύχους, της καταστροφής των σπιτιών τους και βασικών υποδομών .

Τα είδη που συλλέγονται είναι ενδεικτικά τα εξής:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, σύριγγες, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί, μη υδραργυρικά θερμόμετρα , παρακεταμόλη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό κ.ά.)
– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες
–Παπλώματα και κλινοσκεπάσματα
– Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, κ.ά.)
– Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
– Είδη ατομικής υγιεινής
– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, ζυμαρικά, παξιμάδια κ.ά.)
– Σκηνές

Η παράδοση θα γίνεται στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες και στα Δημοτικά καταστήματα Βάμου, Καλυβών , Καβρού και Ασή Γωνιάς από τη Τετάρτη (08/02) έως και Παρασκευή (10/02) και ώρες 09:00-14.00 .Αφού συγκεντρωθεί το ανθρωπιστικό υλικό θα αποσταλεί στα γραφεία της ΠΕΔ Κρήτης και από εκεί θα παραδοθεί στην ΚΕΔΕ για αποστολή.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας στα τηλέφωνα : Πρόεδρος Κ.Ε.Δ .Α. Κοτσιφάκης Αντώνης 6987065027 , Προϊσταμένη Χ. Μπενάκη τηλ 28253 40312 , στο Κέντρο Κοινότητας τηλ . 2825340322

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (παράρτημα Χανίων)

Συγκέντρωση υλικής βοήθειας για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και Συρίας.

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (παράρτημα Χανίων) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους γείτονες λαούς που δοκιμάζονται μετά τους καταστροφικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία. Το σωματείο μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του συνδικάτου οικοδόμων προς τα υπόλοιπα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της πόλης καλεί τα μέλη του και όλο το Χανιώτικο λαό να συμβάλουν στην ουσιαστική βοήθεια στους γείτονες λαούς με συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Η πείρα του λαού μας από αντίστοιχες τραγωδίες και καταστροφές αποδεικνύει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Η αλληλεγγύη, η οργάνωση και δράση των εργατικών σωματείων και του λαού συνολικά μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας για όσους πλήττονται. Κανένας μόνος του! Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και στην Συρία.

Συγκεντρώνουμε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, τις ώρες 10:00 – 20:00 κάθε είδος πρώτης ανάγκης όπως:

· Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες, χάνζαπλαστ, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

· Κουβέρτες

· Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

· Γάλα σε σκόνη

· Τρόφιμα μακράς διάρκειας

· Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες

· Απορρυπαντικά ρούχων

· Είδη ατομικής υγιεινής

Ένωση Γονέων Χανίων: Οργανώνουμε τώρα την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς Τουρκίας και Συρίας

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χανίων ενώνει τις δυνάμεις του με τους εργαζόμενους του νομού μας και οργανώνει την αλληλεγγύη με τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, από τον καταστροφικό σεισμό που μετράει χιλιάδες θύματα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Έχουμε την πικρή πείρα από μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στη χώρα μας και μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανάγκης για χιλιάδες οικογένειες.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου Οικοδόμων του νομού μας, καλούμε όλους τους γονείς και τους συλλόγους γονέων να συμβάλουν μαζικά στην πρωτοβουλία αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας άμεσα είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα:
Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων και μωρών, Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Ορούς
Γάζες
Χανζαπλάστ
Είδη ατομικής υγιεινής

Η συλλογή των ειδών θα γίνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, από τις 10.30π.μ. έως τις 8μ.μ.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter