Στρατηγικής σημασίας συμμετοχή της Impala Invest BV στην Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ

0
127

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συζητήσεις μεταξύ των μετόχων της εταιρίας Αφοι Χιωτάκη ΑΒΕΕ, προκειμένου η Ολλανδική επενδυτική εταιρία Impala Invest BV, μέσω συνδεδεμένης προς αυτήν επιχείρησης, να αποκτήσει στρατηγική συμμετοχή στην εταιρία. Η κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε, διασφαλίζει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία και την εξωστρέφεια της επιχείρησης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινό στόχο αποτελεί η ανάδειξη των χανιώτικων προϊόντων και η δυναμικότερη τοποθέτηση τους στις ελληνικές και διεθνείς αγορές. Δέσμευση όλων είναι ότι η Αφοί Χιωτάκη Α.Β.Ε.Ε. θα παραμείνει μια Χανιώτικη επιχείρηση και αυτό διασφαλίζεται με την συνέχιση της ενεργητικής συμμετοχής της οικογένειας Χιωτάκη, αλλά και την εκπροσώπηση της νέας μετόχου από Χανιώτες συνεργάτες.

Η Τράπεζα Χανίων με την εν μέρει αποχώρηση της από το μετοχικό σχήμα και την μεταβίβαση ποσοστού στον όμιλο Impala Invest BV, συμβάλει στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άμεση ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της Χανιώτικης Εταιρείας Η Impala Invest BV είναι Ολλανδική εταιρεία, που εκπροσωπεί ελληνικά συμφέροντα, και δραστηριοποιείται σε ηγετική θέση στον χώρο παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, πρωτίστως στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης. Το τελευταίο διάστημα η Impala Invest BV έχει τοποθετηθεί και στην αγορά της Ελλάδας, μεταξύ άλλων εξαγοράζοντας την αλλαντοβιομηχανία «Λακωνική Τροφίμων ΑΕ» του κ. Παναγιώτη Νίκα.

Με εκτίμηση, Αφοί Χιωτάκη Α.Β.Ε.Ε.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter