Στον ΓΓΑ η ΚΟΕ για περαιτέρω δραστηριοποίηση του υγρού στίβου

0
11

Υπ’ όψιν της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού βρίσκεται αίτημα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που αφορά την περαιτέρω δραστηριοποίηση των αθλημάτων του υγρού στίβου.

Το ένα αίτημα αφορά να επεκταθούν οι προπονήσεις στα αθλήματα του πόλο και της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με την επανεκκίνηση των προπονήσεων για αθλητές κάτω των 13 ετών και ειδικότερα αυτούς που αφορούν τις ηλικίες μεταξύ 9 και 12 ετών. Επίσης, ένα ακόμα θέμα που τίθεται υπόψη του ΓΓΑ αφορά την αύξηση του μέγιστου αριθμού αθλητών και αθλητριών που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μία διαδρομή.

Για το θέμα αυτό, η ΚΟΕ εξέδωσε σχετικό δημοσίευμα, παρουσιάζοντας την επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Μαυρωτά.

Η ενημέρωση έχει ως εξής:

Τις προτάσεις της για τις ομαδικές προπονήσεις και τις προπονήσεις επαφής, στα αθλήματα της Υδατοσφαίρισης και της Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης, απέστειλε στον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά, η ΚΟΕ.

Όπως τονίζει στην επιστολή της η ΚΟΕ, πέρα από τα μέτρα που προτείνονται, ισχύουν και εκείνα που έχουν ήδη γνωστοποιηθεί με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για τις ατομικές προπονήσεις των αθλημάτων της.

Η Υγειονομική Επιτροπή της ΚΟΕ, με αφορμή την επαναλειτουργία των Δημοτικών Σχολείων από 1η Ιουνίου, λόγω τη φθίνουσας πορείας εξάπλωσης του κορονοϊού covid – 19, προτείνει να εξεταστεί η δυνατότητα επανεκκίνησης των προπονήσεων στις προαγωνιστικές ηλικίες (9-12 ετών), καθώς και την αύξηση του μέγιστου αριθμού που μπορούν να προπονούνται ταυτόχρονα σε μια διαδρομή πισίνας.