Στοχευμένες δράσεις από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

0
51

Η Διοικητής της 7ης Υγειονομικής περιφέρεια Κρήτης, στη βάση – όπως ανακοίνωσε- της υλοποίησης του προγραμματισμού στοχευμένων δράσεων αναβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών για τους πολίτες γνωστοποιεί ότι τις προηγούμενες ημέρες:

-Παρελήφθησαν δύο αυτοκίνητα που απεστάλησαν από το Υπουργείο Υγείας ( επίκειται η αποστολή ενός τρίτου) προκειμένου να χρησιμοποιηθούν, έπειτα από την ενδεδειγμένη διαμόρφωση τους, για τις ανάγκες μεταφοράς δειγμάτων αίματος από τα Κ.Υ. προς τα Νοσοκομεία. Η δράση στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων από την αποφυγή ανάθεσης της μεταφοράς σε ιδιωτική εταιρεία.

– Από τη Δευτέρα 12 /9/2016 ξεκίνησε η εκπαίδευση τριών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Χανιών στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του ΠΑ.Γ.ΝΗ προκειμένου να αποκτήσουν την απαραίτητη και ειδική τεχνογνωσία για τη στελέχωση του αιμοδυναμικού Εργαστηρίου που θα ξεκινήσει να λειτουργεί στο Νοσοκομείο Χανίων τον προσεχή Οκτώβριο. Η λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στα Χανιά αποτελεί μια συνέργια των δύο Νοσοκομείων που έρχεται να δώσει λύση στη ταλαιπωρία των πολιτών που αναγκαζόταν να μετακινηθούν στο Ηράκλειο για να κάνουν στεφανογραφία.

-Τη Δευτέρα 12/9/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση- ενημέρωση στο χώρο που παραχωρήθηκε για τη στέγαση των υπηρεσιών του πρόγραμμα της Κατ οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών ασθενών. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Υποδιοικήτρια 7ης Υ.Π.Ε. κ. Γιακουμάκη Ελένη, ο επιστημονικά υπεύθυνος, ιατρός Οικολόγος κ. Βαμβακάς Λάμπρος, η Υπεύθυνη Νοσηλευτικής λειτουργίας του προγράμματος Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ κ. Τζηλέπη Πηνελόπη, καθώς και οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν το πρόγραμμα. Στη συνάντηση εξετάστηκαν οργανωτικά θέματα, ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι αναλυτικά για το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού της 7ης Υ.Π.Ε. και δόθηκαν οι κατευθύνσεις για τα επόμενα βήματα.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ΔΥΠΕ, το πρόγραμμα κατ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα παροχής υψηλού επιπέδου Νοσηλευτικών υπηρεσιών, που πιλοτικά θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην αστική περιοχή του Ηρακλείου, τον προσεχή Οκτώβριο και αποτελεί συνέργεια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας του ΠΑ.Γ.Ν.Η και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.