Στο Ρέθυμνο ο Υπουργός Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες

0
25

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε σήμερα Σάββατο το Ρέθυμνο και προήδρευσε σε δύο διαδοχικές συσκέψεις στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Στην πρώτη μία με τους θεσμικούς φορείς, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι αντιπεριφερειάρχες Μαίρη Λιονή και Μανώλης Χνάρης, οι πέντε δήμαρχοι του νομού Ρεθύμνου κ.κ. Μαρινάκης, Κεφαλογιάννης, Κόκκινος, Μουρτζανός και Ταταράκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.

Στη δεύτερη σύσκεψη μίλησε με τους εκπροσώπους των αγροτοσυνδικαλιστών και της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί σε παγκρήτιο επίπεδο.

Ο κ. Σκρέκας επανέλαβε αυτά που είπε την Παρασκευή και στα Χανιά, σημειώνοντας πως το υπουργείο έχει λάβει υπόψη του όσα του έχουν επισημάνει οι φορείς και κυρίως έχει σκοπό να διορθώσει τις παραλείψεις και τα λάθη της διοίκησης χωρίς οι πολίτες να επιβαρυνθούν οικονομικά, αλλά και να ταλαιπωρηθούν για θέματα που δεν είναι δική τους ευθύνη.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Περιφερειακού συμβουλίου, των φορέων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα των αναμορφώσεων και τις άρσης αδικιών που έχουν προκύψει. Ο κ. Αρναουτάκης το χαρακτήρισε εθνικό έργο και που η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και κτηματολογίου θα δώσουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.

Μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών, με την οποία ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Κρήτη, ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ θετική και εποικοδομητική συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών. Αναλύσαμε διεξοδικά τις πρωτοβουλίες, διοικητικές και νομοθετικές που θα αναλάβουμε το επόμενο διάστημα για να επιλύσουμε τα πρόδηλα σφάλματα, αλλά και τις αδικίες οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στους δασικούς χάρτες. Προχωράμε άμεσα σε οριζόντιες παρεμβάσεις, με εσωτερικές διαδικασίες, δηλαδή από τη διοίκηση, για να διορθώσουμε όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες χωρίς να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης και δίχως κανένα κόστος. Οι αγρότες ανέφεραν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους μετά την ανάρτηση των δασικών χαρτών τα οποία και καταγράψαμε προκειμένου να επιλυθούν με τις διοικητικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβουμε».

Το αυριανό πρόγραμμα του Υπουργού 

Ηράκλειο

10.30-11.30: Συνάντηση με Βουλευτές Νομού Ηρακλείου.

11.30-12.30:Συνάντηση με Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχοι Νομού Ηρακλείου και Διευθυντή Δασών.

12.30-13.30: Σύσκεψη με Εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Αγροτικών Συλλόγων.

13.30-14.30:Σύσκεψη με Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ηρακλείου, Δικηγορικό Σύλλογο και Τεχνικό Επιμελητήριο.

14.30: Δηλώσεις ΜΜΕ.

(Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης)

Λασίθι

16.30-17.15: Συνάντηση με Βουλευτές Νομού Λασιθίου.

17.15-18.00: Συνάντηση με Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δήμαρχοι Νομού Λασιθίου και Διευθυντή Δασών.

18:00-18:45: Σύσκεψη με Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Λασιθίου , Τεχνικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Δικηγορικό Σύλλογο και με Εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων & Αγροτικών Συλλόγων.

18.45: Δηλώσεις ΜΜΕ.