Στο Ρέθυμνο η 1η διακρατική συνάντηση για τη χρήση της προσέγγισης STEAM στην εκπαίδευση

0
9

Στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο στις 4-8 Σεπτεμβρίου 2023 έλαβε χώρα η πρώτη διακρατική συνάντηση με θέμα τη χρήση της προσέγγισης STEAM στην εκπαίδευση.
Στο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Erasmus+ «Qualified Generation with STEAM Education» συμμετείχε το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης συνεργαζόμενο με εκπαιδευτικούς από την Τουρκία, Φινλανδία, Σλοβακία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Στόχοι του προγράμματος είναι η εξέλιξη και προώθηση νέων δεξιοτήτων διδασκαλίας μέσω της ενεργοποίησης του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών για την προσέγγιση STEAM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη, Μαθηματικά) προσφέροντας πλούσιες εφαρμογές και μεθόδους εξοικείωσης με τον σχεδιασμό νέων μαθησιακών προσεγγίσεων μέσα και έξω από το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος κ. Κώστα Καρρά, η υλοποίηση του έργου αποσκοπεί στην παροχή μιας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης μέσα από τη διάδοση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών πρακτικών που βασίζονται στην προσέγγιση STEAM. Στις εργασίες της διακρατικής συνάντησης, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής, κ. Δημήτρης Σταύρου και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Καθηγητής κ. Ιωάννης Σπαντιδάκης.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter