Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Ομπάμα – Ελεύθεροι σκοπευτές παντού

0
160

Τον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στη συνέχεια ακολούθησε η απόδοση τιμών από την προεδρική φρουρά και η ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Τις τελευταίες πινελιές στις ετοιμασίες για την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έβαλαν λίγο μετά τις 12:30 στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπό το βλέμμα των μυστικών υπηρεσιών και ήδη οι Εύζωνες έχουν πάρει τις θέσεις τους.

x-default

x-default

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση είναι τα μέτρα ασφαλείας. Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλη την περίμετρο.

x-default

Εξω από το Προεδρικό Μέγαρο, μέσα σε αυτό, ενώ στην ταράτσα είναι η βάση των ελεύθερων σκοπευτών.

x-default
x-default

Οι πρώτες δηλώσεις: 

Έχει σημειωθεί πρόοδος αλλά υπάρχουν ακόμα προκλήσεις, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος – Τι είπε για το προσφυγικό – Παυλόπουλος: Αδιανόητη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης – «Είναι το σπίτι σας αυτό;» ρώτησε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος – «Όχι, μένω αλλού» του απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο διάλογο μπροστά στις κάμερες καλοσώρισε τον Αμερικανό πρόεδρο »της μεγάλης και φίλης χώρας που διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση του ανθρώπου της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Ομπάμα για την αλληλεγγύη στην ανθρωπιστική και οικνοομική κρίση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ίδιο θα κάνει και ο διάδοχός του, Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε για την δέσμευση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Ελλάδα είναι υπερ της ταχείας επίλυσης σύμφωνης με το διεθνές δίκαιο. «Το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο δεν αποδέχεται στρατεύματα κατοχής ούτε και εγγυήσεις. Αν το δεχόμασταν αυτό θα ήταν αρνητικό προηγούμενο για την ΕΕ».

Αδιανόητη η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης γιατί αν αυτό συνέβαινε θα ήταν υπό αμφισβήτηση τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Ομπάμα θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για διευρυμένες συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 19:30 ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου και της αμερικανικής αντιπροσωπείας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο δείπνο πρόκειται να παρακαθίσουν 130 άτομα από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και οργανώσεων. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο τον Αμερικανό Πρόεδρο θα προσφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον κ. Ομπάμα.

 

Πηγή: iefimerida.gr, protothema.gr

 

term_id; ?>