Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των υπαλλήλων του Ειρηνοδικείου Χανίων.
Το ελλειμματικά υφιστάμενο προσωπικό της ανωτέρω υπηρεσίας, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες αυτής, οι οποίες κατά την τρέχουσα περίοδο είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τόσο λόγω της κτηματογράφησης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όσο και λόγω της εκδίκασης εκατοντάδων υποθέσεων του Ν. 3869/2010, των οποίων η συζήτηση επισπεύθηκε με το Ν. 4745/2020.
Είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει προς τούτο το υφιστάμενο προσωπικό.
Είναι απαραίτητο να στελεχωθεί άμεσα και επαρκώς το Ειρηνοδικείο Χανίων, καθώς η ομαλή λειτουργία του είναι απαραίτητη για την εύρυθμη απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και την Κοινωνία των Χανίων γενικότερα.