Στο νέο της ”σπίτι ” η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων | φωτο

0
130

Από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από 23 χρονιά η ΣΑΧ -ΣΑΜΑΡΙΑ μπαίνει επιτέλους στο νέο της ”σπίτι ” στην οδό Ξανθουδιδου 22. Χάρη στις αδιάκοπες ενέργειες του Δ.Σ, οι οποίες βρήκαν θερμή ανταπόκριση από τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, λύνοντας ένα χρόνιο θέμα με ιδανικό τρόπο. Έτσι ο σύλλογος μας πλέον θα στεγάζεται στον α όροφο της οδού Ξανθουδιδου 22.

Με μεγάλο μεράκι, προσωπική εργασία, χρήματα και χορηγειες , ένα ”παραμελημένο” κλειστό , κτήριο μετατράπηκε σε ένα πραγματικό σκακιστικο στολίδι το οποίο θα στεγάσει το σύλλογο και φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως ” σκακιστική στέγη ”για όλους όσους αγαπούν το άθλημα στην πόλη μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς, τη δημοτική αρχή και τα τεχνικα συνεργεία για την υποστήριξη, την αντιπεριφερεια Χανίων ,την εταιρεία ΕΤΑΝΑΠ- ΣΑΜΑΡΙΑ, γονείς και φίλους για την εθελοντική εργασία,την κ Μ.Τσαπακη για την πολυετή συνεργασία στο κτήριο της Παλαμά 33 ,τον αντιπρόεδρο κ Δημήτρη Μιχελογιαννη, και όλα τα παλαιότερα μέλη ΔΣ του συλλόγου για την ανιδιοτελή συμβολή τους.

Η προσφορά του συλλόγου μας στη νεολαία της πόλης θα παραμείνει πλέον απρόσκοπτα διαρκής.Προσφέροντας, πέρα απ’ τις πολλές αθλητικές επιτυχίες ταυτόχρονα τα ωφέλη που παρέχει το σκάκι.

Την ευγενή άμιλλα,την στοχοπροσήλωση, τον σεβασμό , την αναλυτική σκέψη,την αυτοσυγκέντρωση,την αυτοπεποίθηση, την στρατηγική και την εξάσκηση του νου. Χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια επιτυχημένη μαθητική διαδρομή και μια σωστή κοινωνική ζωή. Ειδικά στην εποχή μας που τα παιδιά μας ταλανίζονται από την ”μάστιγα της οθόνης”.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων- Σαμαριά, θα είναι ξανά για όλους ,ανοιχτή από Δευτέρα 10/1 τηρώντας όλους τους υγειονομικους κανόνες ασφάλειας για την πρόληψη απ’ τον covid.