Στο Μουσείο Τυπογραφίας ο Υπουργός Εσωτερικών| φωτο

0
94

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Χανίων, είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη της ΝΔ. 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο, στη Σούδα Χανίων.

Σε δηλώσεις του για το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, σημείωσε ότι θα γίνει μετά από διάλογο με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ένωση Περιφερειών,.

Όπως τόνισε, είναι πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης να καταργηθεί η απλή αναλογική, «της οποίας η ιδεοληπτική εφαρμογή το πρώτο διάστημα παραλίγο να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ξεναγήθηκε στον χώρο από τον ιδρυτή της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» και δημιουργό του Μουσείου, Γιάννη Γαρεδάκη και τη διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας, Έλια Κουμή.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για έναν «εκπληκτικό χώρο» και αποκάλυψε ότι «όταν ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεσή μου να έρθω στην Κρήτη για να κάνουμε την εργασία όλη της προετοιμασίας για το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και ότι θα δω όλους τους Δημάρχους, μου είπε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραλείψω να επισκεφτώ αυτόν εδώ τον χώρο, στον οποίο άλλωστε έχει έρθει και ο ίδιος και έχει εκδηλώσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».