Στο μακρινό μέλλον η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης

0
69

Τουλάχιστον 10 χρόνια μετά το πέρας των ερευνών απαιτούνται, για να προχωρήσει σε φάση υλοποίησης η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο, καθώς σύμφωνα με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκο Βαρότση οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχουν μικρά κοιτάσματα, ωστόσο θα περάσουν αρκετά ακόμη χρόνια, μέχρι να εντοπιστούν τα ακριβή σημεία και να περάσοουμε στη φάση της εξορύξης.

img_8052

Οι επισημάνσεις έγιναν στο περιθώριο του συνεδρίου του ΤΕΕ ΤΔΚ με θέμα: «Τοπική Ανάπτυξη και Επάγγελμα του Μηχανικού».

Παράλληλα ο κ. Βαρότσης επεσήμανε πως οι προοπτικές που διανοίγονται στον Ελλαδικό χώρο είναι σημαντικές σε ότι αφορά την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογοανανθράκων.

img_8084

Κατά τη διάρκεια της σημερινής δεύτερης ημέρας του συνεδρίου έγινε αναφορά, στον πολιτισμό ως μοχλό ανάπτυξης στην τοπική οικονομία.

Η επίκουρη καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αμαλία Κοτσάκη αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι αρχιτέκτονες.

Ακόμη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έγιναν αναφορές σε θέματα όπως παρακολούθηση της ποιότητας των νερών λυμάτων και ακτών ,ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς κ.α.

img_8083