Στο λιμάνι της Σούδας στις 18/2 το αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle»

0
112

Στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται στις 18 Φεβρουαρίου, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle», στο πλαίσιο άσκησης συνεκπαίδευσης με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

H άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τον ελλιμενισμό του αεροπλανοφόρου στο λιμάνι της Σούδας.

Η ανακοίνωση:

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταδικάζει τον ελλιμενισμό και την παρουσία στον Πειραιά του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «George W. Bush», που επιχειρεί στη Μεσόγειο, ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, καθώς και του γαλλικού «Charles De Gaulle», που αναμένεται να δέσει στη Σούδα στις 18 του Φλεβάρη και να πραγματοποιήσει συνεκπαίδευση με μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας στο πλαίσιο της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας.

Η παρουσία των δυο αυτών αεροπλανοφόρων αποτελεί κρίκο στο παραπέρα βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στο έδαφος του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία που μαίνεται εδώ κι έναν χρόνο κι έχει περάσει σε επικίνδυνη τροχιά κλιμάκωσης. Φανερώνεται ο ειδικός ρόλος που παίζουν κατά των λαών οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας με προεξάρχουσες εκείνες στην Αλεξανδρούπολη και στη Σούδα, που συμμετέχουν ενεργά σε δεκάδες ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις.

Η επέκταση του πλέγματος των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων, η αξιοποίηση ακόμη και πολιτικών υποδομών όπως το λιμάνι του Πειραιά, οι επιθετικές για τους λαούς Συμφωνίες όπως η Ελληνοαμερικανική και Ελληνογαλλική, οι δεκάδες ασκήσεις – πρόβες πολέμου όπως αυτές στις οποίες συμμετέχουν και τα συγκεκριμένα αεροπλανοφόρα έρχονται να προσθέσουν κομμάτια στο παζλ της εμπλοκής. Φανερώνουν τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού που παίζουν με τη φωτιά του πολέμου, που αποθεώνουν τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ μετατρέποντας τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και το λαό μας σε στόχο αντιποίνων.

Η εμπλοκή της χώρας αλλά και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του πολέμου, γίνεται ακόμα πιο βαθιά αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αναζητά πλέον και προσωπικό για τη στελέχωση σωμάτων που θα βρεθούν σε Κίεβο, Λβιβ, Οδησσό και Χερσώνα.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη και αφορά τη συμμετοχή της χώρας μας ακόμα και με προσωπικό στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μετά τις αποστολές στρατιωτικού υλικού και τη διάθεση λιμανιών, αεροδρομίων και άλλων στρατιωτικών υποδομών για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών όπλων προς τη γραμμή του πυρός.

Αυτή η επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής που μυρίζει μπαρούτι για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, είναι η ίδια που καθημερινά καταδικάζει τη λαϊκή οικογένεια στην ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα. Αποτελούν ξεκάθαρη πρόκληση οι πανηγυρισμοί για τα δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, την ώρα που ο λαός πεινάει και κρυώνει. Πολύ περισσότερο αποτελεί πρόκληση να παρουσιάζουν ως δήθεν εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας τους ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που αιματοκυλάνε τους λαούς για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε το λαό της Κρήτης, συνολικά τον ελληνικό λαό να εκφράσει με κάθε τρόπο την εναντίωσή του στην παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους! Να μη δεχθεί τη μετατροπή των λιμανιών σε ΝΑΤΟικά αγκυροβόλια κατά άλλων λαών! Να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές. Να σταματήσει η με κάθε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού υλικού και τμημάτων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων.

ΟΥΤΕ ΓΗ – ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter