Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκαν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και οι συλληφθέντες για την απαγωγή του

0
737

Στο Ηράκλειο, στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους, βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, μετά τις πρώτες ώρες της ελευθερίας του, που είχε μεταφερθεί στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, όπου έδωσε την πρώτη του κατάθεση ενώ εξετάστηκε και από τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη.

Ο κ. Μπελιβάνης ανέφερε ότι κατά την εξέταση του επιχειρηματία δεν διαπίστωσε κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Παράλληλα ανέφερε ο ιατροδικαστής ότι κατά δήλωση του κ. Λεμπιδάκη έχασε 15 με 16 κιλά. Ο 56χρονος επιχειρηματίας δεν έφερε σημάδια ασιτίας ή αφυδάτωσης και όπως ο ίδιος ανέφερε οι απαγωγείς του παρείχαν και φαγητό, αλλά και νερό, όσο συχνά το ζητούσε.

Το μοναδικό εύρημα που εντόπισε ο ιατροδικαστής ήταν ένα ήπιο επιφανειακό τραύμα στο αριστερό πόδι του Μιχάλη Λεμπιδάκη από την αλυσίδα με την οποία τον είχαν δέσει οι απαγωγείς. Ο κ. Μπελιβάνης ανέφερε πως ο επιχειρηματίας εξετάστηκε και από παθολόγο.

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας, μεταφέρθηκε κατευθείαν στο σπίτι του με την συνοδεία αυτοκινήτων της αστυνομίας.

Τώρα θα αρχίσει η δύσκολη προσπάθεια, να αφήσει πίσω του την περιπέτεια που έζησε και τις εφιαλτικές ώρες ατέλειωτης αγωνία για την τύχη του, που πέρασε στα χέρια των αδίστακτων απαγωγέων του.

Η πρώτη του αντίδραση το πρωί αμέσως μετά την απελευθέρωσή του, ήταν πέρα για πέρα ανθρώπινη, αφού έκλαιγε με λυγμούς, λέγοντας στους αστυνομικούς ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

“Σας ευχαριστώ όλους, δεν το πιστεύω πως με σώσατε” φέρεται να είναι τα πρώτα λόγια που είπε ο κρητικός επιχειρηματίας.

Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκαν και οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, εκεί όπου πλέον θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάκρισης και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter