Στο φως παλιά έρευνα του FBI για τον Μπιλ Κλίντον ενώ η Χίλαρι πιέζεται

0
54

Δεύτερο χτύπημα

Έξι ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές και αφού ο αρχηγός του FBI επανέφερε με «εκρηκτικό» τρόπο το ζήτημα της έρευνας των mail της Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, η υπηρεσία δημοσιεύει παλιά έρευνα που αφορούσε τον Μπιλ Κλίντον.

Η έρευνα αφορά την απόδοση προεδρικής χάρης την τελευταία ημέρα του Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο σε φυγά για φοροδιαφυγή, η σύζυγος του οποίου είχε κάνει γενναίες δωρεές στο Ίδρυμα Κλίντον.

Η δημοσίευση από το FBI της παλιάς έρευνας έρχεται στη χειρότερη στιγμή για την Χίλαρι Κλίντον. Η πρόσφατη κίνηση του αρχηγού του FBI Τζέιμς Κόμεϊ τον είχε ήδη βάλει στο στόχαστρο των Δημοκρατικών για παρέμβαση στις εκλογές -επειδή έριξε σκιές στη διαδικασία χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κανένα πραγματικό στοιχείο γύρω από την υπόθεση των mail- και για αυτό το FBI φρόντισε προκαταβολικά να δώσει εξηγήσεις για τον φάκελο του Μπιλ Κλίντον.

Η υπηρεσία τόνισε πως η δημοσίευση έγινε με πλήρη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας για υλικό που έχει ζητηθεί πάνω από τρεις φορές, έπειτα από την απαραίτητη επεξεργασία και πως το υλικό αναρτήθηκε αυτόματα στην ιστοσελίδα του FBI.

H έρευνα για τον Μπιλ Κλίντον αφορά τα πεπραγμένα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας του ημέρας ως προέδρου των ΗΠΑ, στις 20 Ιανουαρίου του 2001. Η έρευνα του FBI είχε ολοκληρωθεί το 2005.

Την τελευταία του ημέρα στο Λευκό Οίκο, ο Μπιλ Κλίντον είχε δώσει προεδρική χάρη σε αριθμό Αμερικανών που είχαν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα. Ανάμεσά τους βρισκόταν και ο Μαρκ Ριτς, επενδυτής τον οποίο καταζητούσε το FBI για φοροδιαφυγή και είχε εν τω μεταξύ διαφύγει στην Ελβετία.

Η απόδοση χάρης είχε ήδη από τότε προκαλέσει αντιδράσεις, επειδή η πρώην σύζυγος του Ριτς, Ντενίς, είχε κάνει γενναίες δωρεές στο Ίδρυμα Κλίντον και στους Δημοκρατικούς.

Η ανακίνηση της υπόθεσης των mail έχει προκαλέσει νευρικότητα στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, το οποίο και καθημερινά επιτίθεται στον αρχηγό του FBI επιρρίπτοντάς του μεροληψία, παρέμβαση στις εκλογές και κατηγορώντας τον για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» επειδή δεν δημοσιεύει τι γνωρίζει η υπηρεσία για κινήσεις ρωσικής υποστήριξης προς τον Τραμπ.

Πηγή: in.gr