Αλλαγή του σκηνικού από την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της βροχοπτώσεων.
Για την Τρίτη τα φαινόμενα αναμένονται περιορισμένα και τοπικά. Από την Τετάρτη, ωστόσο, το σήμα για βροχές ενισχύεται αισθητά, με τα μοντέλα να εμφανίζουν μεγαλύτερα ύψη υετού στον ελληνικό χώρο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, καθώς και τα τρία βασικά προγνωστικά μοντέλα τοποθετούν την Κρήτη στην περιοχή με τα μεγαλύτερα αναμενόμενα ύψη βροχής.
Οι εκτιμήσεις, πάντως, παρουσιάζουν σημαντικές αποκλίσεις ως προς την ένταση.
Η Κρήτη παραμένει στο επίκεντρο και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, με την αβεβαιότητα για τα ακριβή ύψη βροχής να παραμένει αυξημένη.
Η γενική εικόνα δείχνει επομένως μετατόπιση του κύριου υετικού ενδιαφέροντος προς τη νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κρήτη, χωρίς ακόμη να υπάρχει ασφαλής εικόνα για την ακριβή ένταση και κατανομή των φαινομένων.















